Havza'da Ayçiçeği Alım Kampanyası Sona Erdi

Karadenizbirlik'e bağlı olarak faaliyet gösteren Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural, 1 Eylül'de ayçiçeği hasadı ile başlayan alım kampanyasının kasım ayı sonunda bittiğini bildirdi.

Başkan Tural, kooperatif binasında düzenlenen yönetim kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kampanyanın başarılı ve verimli geçtiğini söyledi.

Tamamlanan kampanya sonucunda 2 bin 320 ton ayçiçeği alımı geçekleştirdiklerini belirten Tural, "Buna karşılık üreticilerimize 3 milyon 830 bin lira peşin olarak ödendi. Kooperatifimize ürünlerini teslim eden tüm üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Tural, kooperatife ürün teslim eden üreticilere fark ödenmesi için çalışmaların devam ettiğini aktararak, desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerin belgelerini teslim etmeleri gerektiğine işaret etti.

Üreticilerin gelecek yıl mart ayı sonuna kadar sattıkları ürünlerine ait belgeleri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etmeleri gerektiğine dikkati çeken Tural, "Evrakların tesliminden sonra ayçiçeği destekleme primi hesaplarına yatacak. Milletvekillerimiz ile yaptığımız görüşmelerde ayçiçeği desteklemelerinin 60 lira olması ve bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle bölge çiftçisinin borçlarının ertelenmesi konularını gündeme getirdik." diye konuştu.

Kaynak: AA