Girişimcilik Eğitimiyle Kendi İş Yerlerini Açtılar

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Konfederasyonumuz tarafından düzenlenen eğitimlerde bin 312 girişimcimiz bu uygulamalı eğitimlerin sonunda sertifikasını aldı. Eğitim alan girişimcilerin yüzde 30'u kendi iş yerini açıyor'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, başlattıkları uygulamalı girişimcilik eğitimleriyle bin 312 girişimcinin yüzde 30'unun kendi iş yerini açtığını bildirdi.

Palandöken yazılı açıklamasında, girişimcilerin ekonomik büyümenin önemli bir parçası olduğunu belirterek, bir ülkede işsizliğe en büyük çözümü ve ekonominin büyümesine en büyük katkıyı girişimcilerin sağladığını ifade etti.

Girişimcilikle ilgili eğitimlerinin sürdüğüne işaret eden Palandöken, "Düzenlenen eğitimlerde bin 312 girişimcimiz bu uygulamalı eğitimlerin sonunda sertifikasını aldı. Eğitim alan girişimcilerin yüzde 30'u kendi iş yerini açıyor." bilgisini verdi.

Palandöken şunları kaydetti.

"Girişimciliğin desteklenmesi ülkenin kalkınması için önemli bir etkendir. Bu desteğin kadın girişimcilere de sağlanması ülkenin potansiyelinden daha çok faydalanabilme olanağı sağlar. Kendi işinin patronu olmak isteyen kadınları ve girişimcilik adımlarını her zaman destekliyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizde bin 312 girişimcimizin 660'ı yani her 2 kişide 1'i kadın. Bir toplumda kadın olmazsa olmazdır. En küçük yapı aileden başlayarak sosyal ve ekonomik hayatın her aşamasında kadınlar da erkekler kadar aktif rol almalıdır."
Kaynak: AA