Cumhurbaşkanının Adını Taşıyan Üçüzler Erdoğanla Görüşmek İstiyor

Henüz bir yaşlarındayken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde misafir olan Sivaslı üçüzlerin tek hayali 17 yıl aradan sonra yeniden Erdoğanla görüşmek.

Sivas'ta 23 Nisan 1999 yılında dünyaya gelen ve ailesinin dönemin İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisi dolayısıyla Berhan Recep, Ensar Tayyip ve Berat Erdoğan isimleri verilen üçüz kardeşler, henüz bir yaşlarındayken Erdoğan'ın daveti üzerine ailesiyle Kısıklı'daki ofise davet edildi.

Babaları Orhan ve anneleri Berrin Çakmak ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için İstanbul'a giden üçüzlere, Erdoğan tarafından altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Erdoğan'ın kucağına aldığı ve peluş oyuncaklar hediye ettiği üçüzler hala o oyuncakları ve o zaman çekilen fotoğrafları saklıyor.

Görüştüklerinde bir yaşında olan ve o zamanı tam hatırlamayan Recep, Tayyip, Erdoğan kardeşler, 17 yıl aradan sonra tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin hayalini kuruyor.

Anne Berrin Çakmak (47), AA muhabirine, eşi Orhan Çakmak ile 1987 yılında evlendiklerini ve 12 yıl çocuklarının olmadığını anlattı.

Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve onun ismini koymak için Allah'tan üçüz oğlu olmasını istediğini belirten Çakmak, "Eşim de Tayyip beyi çok severdi. Bir yıl sonra üçüzlerimiz oldu. İsimlerini Recep, Tayyip, Erdoğan koyduk." dedi.

- Baba hayatını kaybetti

Bu durumu bir yakınlarının Recep Tayyip Erdoğan'a anlattığını ve onun da kendileriyle görüşmek için İstanbul'a davet ettiğini hatırlatan Çakmak, şöyle konuştu:

"Bizi Üsküdar Kısıklı'daki ofisine davet etti. İstanbul'a gittik ve görüştük. Çok güzel bir ortamdı, çok güzel karşılandık. Çocuklarımızla ilgilendiler. Eşim Tayyip beyi göreceği için çok heyecanlıydı. Görüştük, bir saat kadar oturduk. Tayyip bey çocuklarımıza altın taktı üç tane, birer de oyuncak verdi. Sünnetlerinde de telgraf gönderdi, her yıl bayramlarda bize tebrik kartı gönderir. Aradan 17 yıl geçti, inşallah 10 Aralık'ta Sivas'a geldiğinde görüşmeyi, onu evimizde ağırlamayı istiyoruz. Kendisini görelim, çocuklarımı bir daha görsün, onu istiyorum."

Çakmak, eşini 2016 yılında kaybettiğini ve onun da böyle bir görüşmeyi çok isteyeceğini dile getirerek, "Eşim Tayyip beyi çok sevdiği için her zaman çok görüşmek istiyordu ama o yıldan sonra nasip olmadı. İnşallah Tayyip bey evimize gelirse eşim de hissedecektir." dedi.

Çocuklardan Tayyip Çakmak da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bebekken İstanbul'da ziyaret etmelerine ilişkin fotoğrafları, oyuncakları hala sakladıklarını ve kendisini evlerinde misafir etmek istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA