Büyükşehirden Engellilere Akülü Araç

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna: 'Engelli olmak, bu kardeşlerimizin imtihanı. Bizlerin imtihanı ise engelli kardeşlerimizin hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak için çalışmak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, engellilere akülü araç dağıtım törenine katıldı.

Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Büyükşehir Belediyesinin mehteran takımı gösteri sundu.

Törende bir konuşma yapan Tuna, engellilerin 15 yıl önce sokağa dahi çıkamaz vaziyette olduğunu hatırlatarak, "Hükümetimizin icraatlarıyla engelli kardeşlerimizin normal vatandaşlarımız gibi hayatlarını idame ettirebilecekleri imkanlar geliştirildi." dedi.

Yerel yönetimler olarak imkanları ölçüsünde engellilerin ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamayı görev addettiklerini vurgulayan Tuna, engelliler için kaldırım rampaları yapılması çalışmalarının kısa zamanda bitirileceğini aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, şöyle konuştu:

"Kaldırımları yapan arkadaşlara şunu söylüyorum. Her an sen de engelli olabilirsin. Kimsenin engelli olmayacağı garantisi yok. 'Senin de yarın ihtiyacın olacakmış gibi bu kaldırım rampasını yap' deyince, 'Sen de yarın ihtiyaç duyabilirsin' deyince, düşünüyor. Bir saniye sonra görmeye de duymaya da garantimiz yok. Bu, engelli kardeşlerimizin imtihanı. Bizlerin imtihanı ise engelli kardeşlerimizin hayatlarını idame ettirebilmelerini sağlamak için çalışmaktır. Engelli kardeşlerimizin ailelerinin de bir imtihanıdır. Hepsine sabırlar diliyorum."

Tuna'nın konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından engelli vatandaşlara akülü araçları teslim edildi.

Kaynak: AA