Binicilik Merkezi Okul Kampüsü Oldu

Edremit Belediyesi'nce hizmete açılan Olimpik Binicilik Merkezi, öğrencilerin okul kampüsü oldu.

Doğu ve Güneydoğu'da ilk olma özelliği taşıyan Olimpik Binicilik Merkezi, bireysel ve grup halindeki binicilik kurslarının yanı sıra günübirlik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Edremit Belediyesince 5 ay önce hizmete açılan ve Vanlılar'ın uğrak mekanı olan merkez, müfredata seçmeli ders olarak konulan binicilik dersi içinde okul kampüsü haline geldi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 6-14 yaş grubu çocuklar için pony atlarla binicilik dersi, 14 ve üzeri yaşlar için ise mevcut atlarla eğitim verildiği belirtildi. Profesyonel ve tecrübeli antrenörler gözetiminde eğitimlerin verildiği aktarılan açıklamada, eğitim merkezinde okullara yönelik aktiviteler yapıldığı belirtildi.

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekili'nin spora ve sporcuya verdiği değerle hayata geçirilen Olimpik Binicilik Merkezi ile Edremit'in hak ettiği noktaya kavuştuğu vurgulanan açıklamada, "Engelli çocukların rehabilitesi konusunda da ciddi projeler yürütülmeye devam ediyor. Çocuklar üzerinde öz güven artışı, sosyalleşme, psikolojik ve sorumluluk duygusunun gelişiminin yanı sıra fiziksel olarak da kas gelişimlerinin artışı ve hayvan sevgisinin kazanılması gibi başlıca yararları geliyor. Dünya çapında faydaları ispatlanmış olan destekleyici bir tedavi yöntemi olan ve tarihi eskilere dayanan atla terapi, engelli grupların vazgeçilmezi haline geldi." ifadelerine yer verildi.

10 dönüm arazi üzerinde kurulu binicilik merkezinde yaz aylarında açık alanda, kış aylarında ise kapalı manej yapılarak hizmet veriliyor.

Kaynak: AA