'Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs' Projesi

Karaman'da "Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs" Projesinin kapanış programı gerçekleştirildi.



Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İslami İlimler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen projenin kapanış toplantısı, KMÜ Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Karaman İslami İlimler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Ali Yıldırım, yaptığı konuşmada, her türlü engel ile mücadele etmeye devam edeceklerini, toplumu bilinçlendirmeye gayret edeceklerini kaydetti.

Karaman'daki protokol ve sivil toplum kuruşluşlarının engellilere karşı duyarlı olduğunu söyleyen Yıldırım, şunları ifade etti:

"Her bir programın amacı Karaman genelinde engelliler ve engelliliğe karşı tam bir toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturmak, bunu artırarak devamını sağlamak, çözüme ulaştırılmasını gerçekleştirmektir. Bütün çevremiz ile bir arada yaşıyoruz. Yaşadığımız insanlara karşı, çevremizde bulunan olaylara karşı sürekli bir bilinç ve duyarlılık içerisinde bulunmamız gerekiyor. Çalışmalarımızın sadece bu proje çerçevesi içerisinde yeterli olduğunu, biteceğini söylemiyoruz."

Konuşmaların ardından, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Başkonak, proje kapanış ve değerlendirme sunumu gerçekleştirdi.

Ardından düzenlenen panelde görme engelli eğitimci-yazar Halis Kuralay, bedensel engelli Ayhan Bahçeli ve işitme engelli Turan Yalçın hayat hikayelerini anlattı.

Program, işaret dili eğitimi alan katılımcılara sertifika töreni ile sona erdi.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Karaman İslami İlimler Derneği tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle üniversitenin farklı akademik birimlerinden 120 öğrenci ile 30 akademik ve idari personele 3 ay boyunca 120 saat temel düzeyde işaret dili eğitimi verildi.
Kaynak: AA