ASKON Genel Başkanı Cesur Açıklaması

'(ABD'deki dava) Bu çok net bir şekilde kişilerin de üstünde Türkiye'ye karşı yürütülen siyasi ve ekonomik operasyonların bir parçasıdır'.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, ABD'deki dava ile ilgili olarak, "Bu çok net bir şekilde kişilerin de üstünde Türkiye'ye karşı yürütülen siyasi ve ekonomik operasyonların bir parçasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Cesur, ABD'de görülen davaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sürecin başlangıcına, oluşumuna ve davanın seyrine bakıldığında malum yapının Türkiye içinde yapamadığı algı operasyonunu ABD'deki ortakları ile yürütmeye çalıştığının aşikar olduğunu vurguladı.

Elli kanlı bir örgüt liderini ülkesinde barındıran ABD'nin adaletine güvenilemeyeceği gibi ilgili davaya da itibar edilmemesi gerektiğine dikkati çeken Cesur, "Bu resmi bütünü ile görmeliyiz. Bu çok net bir şekilde kişilerin de üstünde Türkiye'ye karşı yürütülen siyasi ve ekonomik operasyonların bir parçasıdır." ifadelerini kullandı.

Cesur, bu davanın Türkiye'yi siyasi ve ekonomik olarak sözde hizaya getirmeyi amaçlayan kirli bir dava olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ama unutulmamalı ki Türkiye, yeni bir şahlanışın eşiğindedir ve bu diriliş, tüm düşmanlarımızın bütün güçleriyle giriştikleri beyhude çabalar, kirli ortaklıklar, alçak hesaplar üzerinden yükseleceği için kuşkusuz daha değerli olacaktır. 1953 yılında İran'da Musaddık'a, 1973 yılında Şili'de Allende'ye kirli tuzaklarla saldıran bu küresel güçlerin oyunları, ruhunu 700 yıllık bir geleneğe dayandıran, kendine açılmış tüm kumpasları tarihin dişlileri arasında paramparça etmiş bir milletin aziz iradesi karşısında çökmeye mahkumdur."

Kaynak: AA