Antalya'da FETÖ Sanığı Eski Komutanların Yargılandığı Dava

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Burdur Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz tahliye edildi

Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan eski Burdur Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz tahliye edildi.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliye binasındaki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Karagöz ile eski Antalya Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, tutuksuz yargılanan eski Antalya 3. Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, avukatlar ve yakınları katıldı.

Duruşmada tanık ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şevken, savunmalar, tanık anlatımları, kuvvetli suç şüphesi, Anayasal düzenin işleyişine karşı suçun işlenmesi ve tüm sanıkların savunmalarının karşılaştırılmamış olması nedeniyle tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık ve avukatların savunmalarından sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski Burdur Garnizon ve 58. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Metin Karagöz'ün, savunması, dosyadaki delillerin toplanmış olması, tanık ifadelerini dikkate alarak yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine karar verdi.

Tutuklu sanık Ahmet Yurdagül'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: AA