Afganistan Cumhurbaşkanı Gani Azerbaycan'da

Gani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le görüştü.

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, "Asya’nın Kalbi-İstanbul Süreci Yedinci Bakanlar Konferansı"na katılmak için geldiği Azerbaycan'da mevkidaşı İlham Aliyev'le görüştü.

Aliyev ve Gani, Zagulba konutunda ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Heyetler arası görüşmede konuşan Aliyev, Azerbaycan ve Afganistan arasındaki ilişkilerin başarıyla geliştiğini söyledi.

Afganistan'da, Gani yönetiminde sürdürülen reformları memnuniyetle izlediğini ifade eden Aliyev, "Biz dost ve ortak ülkeleriz. Çok güçlü siyasi ilişkilere sahibiz. Ekonomik ve ticari alanlarda da büyük potansiyel mevcuttur. Ben, ikili ekonomik ilişkiler konusunda daha sıkı iş birliği yapmak için ilgili yetkililere talimat verdim." dedi.

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani de ülkesine yıllardır verdiği destekten dolayı Aliyev'e teşekkür ederek, "Bakü'nün güzelleşmesi ve ülkenin ulaştırma merkezine dönüşmesi için büyük kaynaklar harcadınız. Sizin tecrübelerinizi öğrenmeyi arzu ediyoruz." diye konuştu.

Görüşme sonrasında Aliyev ve Gani'nin hazır bulunduğu törende, iki ülke arasında ilgili bakanlarca, ekonomi, yatırımların teşviki, eğitim, güvenlik ve hava ulaşım hizmetleri alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı.
Kaynak: AA