Acemi Askerler Yemin Etti

Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta acemi eğitimini tamamlayan askerler için yemin töreni düzenlendi.

Samsun, Kastamonu ve Sinop'ta acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti.

Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Ondokuz Mayıs Kışlası'nda 369. dönem yedek subay eğitimini tamamlayan 572 asker için yemin töreni düzenlendi.

Törenin ardından birliğine ilk teslim olan askerler, yaş kütüğüne plaket çaktı. Törende oğlunun vatani görevini gerçekleştirdiği kışlada daha önce askerliğini yapan babalara da Samsun Garnizon ve Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün tarafından ant içme törenine katılım belgesi verildi.

Üstün, burada yaptığı konuşmada, asker ve ailelerinin unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini belirterek Mehmetçiklere hitaben şöyle konuştu:

"Yoğun temel eğitim dönemini başarı ile tamamladığınız. Ettiğiniz yeminle çağdaş Türk ordusunun subay kadrosu içinde görev ifa etmeye hak kazandınız. Sizleri ruhi ve fiziki yönden dayanıklılığı tam bir muharip asker, kalpleri Atatürk sevgisi ile dolu cumhuriyete, yurda ve millete bağlı meslek sevgisi, dürüstlük ve görev bilinci, ahlaki ve manevi değerlerle dolu olarak yeni görev yerlerinize uğurluyoruz. Askerlik görevinden sonra çoğunuz ülkenin geleceğini yönlendirecek önemli ve değerli görevlerde bulunacaksınız. Bu değerler bundan sonraki askerlik hayatınızda ve sonraki yaşantınız boyunca rehberiniz olmalıdır."

Daha sonra askeri geçit töreni yapıldı.

- Kastamonu

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı Kışlası'nda, 369. dönem kısa dönem bin 200 er için yemin töreni düzenlendi.

Törende eğitimde başarılı olan, birliğe ilk katılan erler ve aileleri ile eğiticilerine Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, Kastamonu Garnizon Komutanı Personel Albay Sadettin Yıldız, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ve Kastamonu Belediye Başkan Vekili Eşref Can tarafından hediyeler verildi.

Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay Ergün Cebeci, burada yaptığı konuşmada, asker ailelerine seslenerek "Büyük gayret ve fedakarlıklarla büyüttüğünüz ve gururla asker ocağına gönderdiğiniz evlatlarınız kahraman Jandarma teşkilatının bir ferdi olarak karşınızda dimdik durmaktadır." dedi.

Tören geçişinin ardından askerler, aileleriyle bir araya gelerek özlem giderdi.

- Sinop

Sinop'ta silah altına alınan 369. kısa dönem erler törenle yemin etti. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonu'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından temel eğitimini tamamlayan kısa dönem askerler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hasan Başkök, törende yaptığı konuşmada, yemin eden askerlerin ülkesi ve milleti için vazife yapacağını ifade ederek şunları söyledi:

"Bu genç arkadaşlarım, milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın önünde anne, baba ve yakınlarının huzurunda silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceklerine namus ve şeref üzerine ant içtiler. İçtikleri bu ant Jandarma Genel Komutanlığına mensup bir asker olduklarının kanıt belgesidir. Bundan sonraki süreçte insan haklarına saygılı, üstün disiplin anlayışıyla donanmış birer jandarma olarak halkın can ve mal güvenliğinin korunması suç işlenmesinin önlenmesi ve kamu düzeninin sağlanması, suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesine yönelik hususları çok iyi bir şekilde öğrenecek ve uygulayacaklardır."

Jandarma Marşı'nın okunması ve tören geçişinin ardından aileler askerlerle bir araya geldi.

Törene Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ile diğer ilgililer katıldı.

Kaynak: AA