15 Temmuz Kahramanları Darbe Davalarına Dikkat Çekmek İçin Toplandı

15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, darbe davalarına dikkat çekmek amacıyla duruşmaların görüldüğü Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

FETÖ’nün darbe girişimine karşı mücadele verdikleri sırada şehit olanların yakınları ile gaziler, darbe davalarına dikkat çekmek için duruşmaların görüldüğü Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde toplanarak basın açıklaması yaptı. 15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Platformu tarafından organize edilen program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.

Şehit yakınları ve gaziler sık sık "İdam isteriz", "Gaziler burada devletinin yanında", "Vatan sana canım feda" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehit yakınları ve gaziler adına basın açıklamasını yapan Levent Yücel, 15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını haykırmak ve darbecilerin mahkemelerde yargılanıp bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istediklerini bildirmek için toplandıklarını söyledi.

İhanet şebekelerinin geçmişte olduğu gibi bugün de içeride ve dışarıda Türkiye’ye karşı ekonomik ve siyasi baskı peşinde olduğunu belirten Yücel, "Güya bu baskılarla ülkemizde yargılanmakta olan hainlere moral ve ümit vermek istiyorlar. Hain FETÖ militanlarına ve diğer terör örgütlerine, bunların iç ve dış işbirlikçilerine, yandaş ve yatakçılarına, vatanımızın bağımsızlığına kastetmek isteyenlere karşı bir kez daha diyoruz ki; ülke ve millet olarak gücümüzün sınanmaya kalkışılamayacağını, sınamaya kalkışanların 15 Temmuz’da olduğu gibi misliyle karşılık bulacaklarını ve hüsrana uğrayacaklarının bilinmesi gerektiğini tüm dünyaya hatırlatmak için buradayız" diye konuştu.



"Davalar neticeleninceye kadar nöbetteyiz"

Yücel, FETÖ’cü darbecilerin devletin onlara emanet ettiği silahlarla Türkiye’de kanlı bir darbe ve işgal girişiminde bulunduğunu ifade ederek, 15 Temmuz’daki bu hain darbe ve işgal girişiminde 8 binden fazla askeri personelin, 35 uçağın, 37 helikopterin, 74 tankın, 246 zırhlı aracın, 3 askeri geminin ve 4 bine yakın silahın bu millete karşı kullandığını söyledi.

Hain darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu, askeriye ve polisin içindeki her seviyeden vatansever kahramanlar ile her yaştan vatandaşın kahramanca mücadelesiyle bastırıldığını dile getiren Yücel, "O gece hain darbecilere karşı verilen mücadelede 251 kahramanımız şehit, 2 bin 700 civarında kahramanımız da gazi oldu. Her kesimden halkımız 15 Temmuz gecesi dünyada eşi ve benzeri görülmemiş en ağır, en çetin ihanete karşı kahramanca direnmiş ve hain darbeyi başarılı bir şekilde bastırmıştır, ülkesine, devletine, demokratik sisteme ve millet iradesine sahip çıkmıştır. Bizce süreç henüz bitmemiştir. Bunun için darbe davaları neticeleninceye kadar, hainlerden hesap sorulana kadar biz burada nöbetteyiz" şeklinde konuştu.

Şimdi darbecilerle hesaplaşma zamanı olduğunu vurgulayan Yücel, "Yargı kurumlarımızın bu hainlerin yalanlarıyla oyalanmasına fırsat verilmemeli, mahkemelerimiz yargılamayı hızlandırıp bu hain darbecilere hak ettikleri en ağır cezayı bir an evvel vermeli, milletimizin vicdanı da rahatlatılmalıdır" dedi.

Kaynak: İHA