Yeşil Ve Mavinin Buluştuğu Göl Ulugöl

Ordu kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği alanların başında geliyor Taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle tabiat parkları arasında yer alan Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor Gölköy Belediye Başkanı Mert: 'Ulugöl'deki güzelliği tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz'.

HAYATİ AKÇAY - Ordu kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği alanların başında geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 2009'da Türkiye'nin 36'ncı tabiat parkı ilan edilen Ulugöl, doğal yapısı korunarak gelecek nesillere taşınacak.

Taşıdığı doğal kaynak ve rekreasyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle tabiat parkı ilan edilen Ulugöl, son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kent merkezine 74 kilometre uzaklıkta, 7 dönüm büyüklüğünde ve 80 metre derinliğindeki Ulugöl, Karadeniz'de doğal yapısıyla yeşille mavinin birleştiği alanların başında geliyor.

Yapraklı orman kayını, kızılağaç, gürgen ve akçaağaçtan oluşan bitki örtüsüyle çevrili gölde, Abant alabalığı başta olmak üzere birçok canlı yaşıyor.

Bölgeye yılın dört mevsimi Ordu ve çevre illerden çok sayıda turist geliyor. Çevresinde yapılan düzenlemelerle Ulugöl'de vatandaşlar dinlenerek stres atabiliyor.

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ulugöl'e yıllık araç girişinin 50 bine yakın olduğunu, ziyaretçi sayısının ise 400 bini bulduğunu söyledi.

Tabiat parkını ziyaret edenlerin yüzde 90'nın yerli, yüzde 10'unun ise yabancılardan oluştuğu bilgisini veren Mert, "Yapılan tanıtımların ardından Ulugöl'e Türkiye'nin her yerinden ziyaretçi geliyor. Özellikle hafta sonları Ulugöl'e gelen ziyaretçiler hayli fazla oluyor." dedi.

- "Ulugöl'e 30 yataklı butik otel yapılacak"

Ulugöl'e gelen misafirlerin doğada hoş vakit geçirdiklerini anlatan Mert, isteyen turistlerin kütük evlerde kalabildiğini ifade etti.

Ulugöl'le ilgili birtakım çalışmalar yapılacağını aktaran Mert, "Bununla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne sunduğumuz gelişim planımız onaylandı. Yakın bir zamanda da imara başlayacağız. Orada temel ihtiyaçları karşılamak noktasında 30 yataklı butik otele ihtiyacımız var. Bunu da programa koydurduk. Ayrıca burada restoran ve bir mescit çalışmamız olacak. İnşallah kısa sürede bunların yapımına başlayacağız." diye konuştu.

Ulugöl'ün tabiat güzelliğini ve ana yapısını kesinlikle bozdurmadan bu çalışmaları yürüteceklerini vurgulayan Mert, Ulugöl'deki bu güzelliği tüm dünyaya tanıtmak istediklerine işaret etti.

Mert, Ulugöl'ü bu haliyle gelecek nesillere taşımak arzusunda olduklarına dikkati çekerek "Çünkü burası bizim tabirimizle Karadeniz'in incisi, çünkü bu güzellikle yer sayısı ülkemizde çok az. İnşallah burayla ilgili temel ihtiyaçları oluşturduğumuzda belki 4-5 yılda Ulugöl ve ilçemiz turizm açısından çok öne çıkmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA