Viranşehir'den Kısa Kısa

Viranşehir Belediyesi Zabıta ekipleri okul kantinleri, fırın, market ve lokantalarda denetim yaptı.

Zabıta ekipleri beraberindeki İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık ekipleriyle birlikte okul kantinleri, pastahane, fırın, market ve lokantalarda denetim yaptı, kurallara uymayan iş yerleri hakkında cezai işlem uyguladı.

Belediye Başkan vekili Ömer Çimşit, yaptığı açıklamada denetimlerin amacı iş yerlerine cezai işlem yapmak olmadığını halkın sağlığını korumaya çalıştıklarını söyledi.

Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalar yürütüklerini belirten Çimşit, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın boğazından geçen her lokmanın sağlıklı koşullarda üretilip üretilmediğinin takipçisiyiz.

Gıda ürünleri üretiminin ve satışının fazlaca yapıldığı yerlerde denetimlerimizi yoğun ve düzenli bir şekilde sürdürüyoruz. Sağlıklı gıda ve hijyen birinci kuralımız. Vatandaşlarımızın yediğiyle içtiğiyle oynamaya kimsenin hakkı olamaz. O nedenle de başta gıda işletmeleri olmak üzere tüm işletmelerde denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz.''

- Dikiş ve nakış kursuna ilgiViranşehir Belediyesi tarafından kadınlara yönelik dikiş ve nakış kursu başlatıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünün birlikte başlattığı çalışma kapsamında Gölbaşı Mahallesinde dikiş ve nakış kursu açıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Arslan Çiftçi, yaptığı açıklamada, açılan kurslara kadınların ilgi gösterdiğini söyledi.

Talep doğrultusunda kurs sayısının artıracaklarını ifade eden Çiftçi, kadınların ailelerine katkıda bulunmaları ve iş sahibi olmaları için belediye olarak ön ayak olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA