Türkiye Mezunu Filistinliler'den 29 Ekim Ve Filistin Bağımsızlık Günü Etkinliği

Filistinlilerin kurduğu Türkiye Mezunları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Filistin'in bağımsızlık ilanını kutlamak için bir etkinlik gerçekleştirdi 'Osmanlı Döneminde Filistin' başlıklı bir de sunum yapılan etkinlikte, geleneksel Filistin kıyafetleri giyen bir grup müzik eşliğinde yöresel halay gösterisinde bulundu.

Filistinlilerin kurduğu Türkiye Mezunları Derneği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Filistin'in bağımsızlık ilanını kutlamak için bir etkinlik düzenledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlenen etkinliğe Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Filistinlilerin yanı sıra Türkiye'nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Kudüs Türk Kültür Merkezi Müdürü Furkan Özdemir ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz da katıldı.

Türk ve Filistin milli marşlarının okunması ile başlayan etkinlikte, Türkiye Mezunları Derneği'nin son bir yılda gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Mezunlar derneğinin gelecekte yapmayı planladığı faaliyetlerin de ele alındığı etkinlikte, "Osmanlı Döneminde Filistin" başlıklı bir de sunum yapıldı.

Geleneksel Filistin kıyafetleri giyen bir grup da davetlilere müzik eşliğinde yöresel halay gösterisi sundu.

AA muhabirine konuşan Mezunlar Derneği Başkanı Doç. Dr. Mahmud Matar, Türkiye ve Filistin ilişkilerinin güçlenmesinin önemine vurgu yaptı.

Türk ve Filistin halklarının çok güçlü kültürel, ekonomik ve siyasi bağlara sahip olduğunun altını çizen Matar, "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Filistin'in bağımsızlık ilanını kutlamak için bu etkinliği düzenledik. Bu vesileyle her şeyden önce Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Filistinliler olarak birbirimizle tanışma ve Türk kurumları ile bir araya gelerek iki ülke arasındaki ilişkileri daha da ileri taşımak için istişare yapma imkanı bulmuş olduk." dedi.

Filistin'in merhum lideri Yasir Arafat 15 Kasım 1988'de başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kuruluşunu ilan etmişti.

Filistin'de, Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören ve ülkesine dönen Filistinli öğrencileri bir araya getiren Türkiye Mezunları Derneği 2015 yılında kurulmuştu.

Türkiye'de eğitimini tamamlamış binlerce Filistinliyi bir araya getirmeyi planlayan dernek, Filistin ile Türkiye arasındaki ilişkileri ilerletmeyi, hem Türk hem de Filistin kültürünü tanıyan insanların dinamizmiyle iki toplum arasında kurulan bağları geliştirmeyi hedefliyor.
Kaynak: AA