Tunceli'de 'Genç Çiftçi Projesi'

Tunceli'de 2017 yılı "Genç Çiftçi Projeleri" kapsamında planlamaya alınan 135 proje tamamlandı.

Tunceli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Tunceli'de 146 projenin kabul edildiğini belirtti.

"Genç Çiftçi Projesi" kapsamında gerçekleştirilen ve devam eden projelerle üretimin artırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya şunları söyledi:

"İlimizde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 81 genç çiftçiye 486 büyükbaş, 23 genç çiftçiye de 851 küçükbaş olmak üzere toplam bin 337 adet hayvan dağıtımını tamamladık. Yine ipek böceği, arıcılık, kümes hayvancılığı, mantarcılık, seracılık ve tıbbi aromatik bitkiler üretimi gibi 31 projeyi hayata geçirdik. Şu anda bugün itibariyle ilimizde 135 proje tamamlandı ve 11 projeyi de bu ayın sonuna kadar tamamlayacağız."

Projelerin istihdamı da beraberinde getirdiğine dikkati çeken Kaya, şunları söyledi:

"İlimizde 4 milyon 380 bin lira bütçe ile tamamlanan ve devam eden Genç Çiftçi Projeleriyle amaçlanan, kırsal alanda üretimin artırılması, genç nüfusun istihdama dahil edilmesidir. İlimizde üretimin artması, tarım arazilerinin verimli kullanılması, genç çiftçilerin projelere dahil edilmesi ve yöreye uygun üretim modellerinin hayata geçirilmesiyle mümkündür. Tunceli'de son yıllarda personelimizin üreticilerimizle sahada birebir yaptıkları bilgilendirmeler, bakanlığımızın sunduğu hibe ve destekleme programlarıyla hayata geçirilen projelerle üretim artmaya başlamıştır. Aynı zamanda yine buna paralel olarak sevindirici olan istihdam da beraberinde artmıştır. Bu ilimiz açısından önemlidir. Tunceli'de yeni yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz. Projeler çoğaldıkça Tunceli eminin kısa sürede kabuğunu kıracak ve üretimde hedeflenen noktalara adım adım ilerleyecektir."

Kaya ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üreticilere desteğinin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA