Trafikte Engellileri 'Unutan' Sürücülere Uygulama

İçel'de trafik ekipleri, engelli sürücüler için ayrılan özel park yerlerine araçlarını koyan, engelli yaya geçitlerini ve özellikle görme engelliler için kaldırımlara yapılan özel işaretleri kapatan sürücülere hem ceza kesti, hem de uyarılarda bulundu.

İçel'de Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, engelliler için ayrılan park yerleri ile özel kaldırım işaretlerini kapatan sürücülerin oluşturduğu mağduriyete dikkati çekmek için uygulama yaptı.

Kent genelinde engellilerin hayatını kolaylaştırmak için yapılan düzenlemeler konusunda farkındalık oluşturmak isteyen trafik ekipleri, cadde cadde gezerek çalışma gerçekleştirdi.

Ekipler, engelli sürücüler için ayrılan özel park yerlerine araçlarını koyan, engelli yaya geçitlerini ve özellikle görme engelliler için kaldırımlara yapılan özel işaretleri kapatan sürücülere hem ceza kesti, hem de uyarılarda bulundu.

Uygulama sırasında, Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Deniz Ünsal, engellilere özel park yerine aracını koyan bir sürücüyü uyardı.

Sürücü, acil işi olduğu için 5 dakikalığına otomobilini bırakmak zorunda kaldığını savununca Ünsal da "Trafikte acele olmaz. Levhada görüldüğü üzere buraya aracınızı bırakmamanız gerekiyor." karşılığını verdi.

Çalışmada ayrıca engelli işaretinin olduğu kaldırımı tamamen kapatan 1 araç da ceza kesilerek, çekici vasıtasıyla götürüldü.

Ünsal, gazetecilere yaptığı açıklamada, herkesin bir engelli adayı olduğuna vurgulayarak, "Maalesef bazı araç sürücülerimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak için yaptırılan tedbirlere uymayarak onların hayatlarını daha da zorlaştırıyor." dedi.

Kaldırımlardaki ve kurumların girişindeki sarı çizgilerin, engellilerin yollarını rahatça bulmaları için önemli olduğunu belirten Ünsal, "Engelliler için alınan tedbirlere duyarsız kalıp, dikkat etmeyen araç sürücüleri sarı çizgiye otomobillerini bırakıyor. Oradan geçmekte olan bir engellinin hayatını zorlaştırdığımızı tahmin edemiyoruz. Belki bizim için ufak bir konu, 'Ya 5 dakika ne olacak' diyebiliriz. Ama o kişi, o araç yüzünden nereye gideceğini bilemez. Daha dikkatli olup, empati yapmalıyız." diye konuştu.

Ünsal, bu tür durumlarda hatalı sürücülere tolerans tanınmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA