Trabzon'da İhracatta E-Dönüşümü Anlattılar

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin himayelerinde başlatılan e-ticaret projesi kapsamında Trabzon’da KOBİ’lere geleneksel ihracattan e-ihracata dönüşüm anlatıldı.

Trabzon'da İhracatta E-Dönüşümü Anlattılar
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmalarında dünya ekonomisinin geçtiğimiz son bir kaç yılda daralırken e-ticaretin artığı, dünyada e-ticaret pazarının oldukça hızlı yükselen bir trend içeresinde olduğu ve birçok sektörde olduğu gibi ihracat alanında da modern yaklaşımlara ve teknolojik gelişimlere ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğu anlatıldı.

Açılış konuşmaları ardından Alibaba.com e-ticaret portalının Türkiye’deki iş ortağı kurumun operasyon direktörü Emrah Cora, Türk KOBİ’lerinin yeni pazarlara erişimini kolaylaştırmak, yeni ihracatçılar oluşturmak ve KOBİ’lerin dijital dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla Türkiye genelinde ’Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm’ toplantılarını düzenlendiklerini hatırlattı. Cora, ayrıca uluslararası alanda ve Türkiye’de E-Ticaret, E-Ticaret Sitelerine Toplu Üyelik Desteği Projesi, Alibaba.com üye dağılımları, alıcı ve tedarikçi oranları, alibaba.com avantajları, teşvik süreci ve teşvik sürecinde önemli noktalar konularında sunum yaparak katılımcılara bilgiler sundu. Bilgilendirmelerin ardından, toplantı soru-cevapların ardından sona erdi.
Kaynak: İHA