'Şirketler Tüm Süreçlerde İnovasyona Yer Vermeli'

VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Varlıbaş: 'Rekabetin çok yoğun yaşandığı bir dünyadayız. Sürdürülebilir gelişim için şirketler tüm süreçlerinde inovasyona yer vermeli; yenilikçi tasarımlarıyla markalarını dünya pazarlarına taşımalı ve marka değerini yükseltmelidir'

VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varlıbaş, tasarımın inovasyonun önemli bir parçası olduğunu belirterek, "Sürdürülebilir gelişim için şirketler tüm süreçlerde inovasyona yer vermeli; yenilikçi tasarımlarıyla markalarını dünya pazarlarına taşımalı ve marka değerini yükseltmelidir." dedi.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde gerçekleştirilen Design Week Turkey'de (Türkiye Tasarım Haftası) konuşan Varlıbaş, Design Week'in firmaların kreatif süreçlerine ve inovasyon yeteneklerine katkı sağlayacak bir programa sahip olduğunu söyledi.

Varlıbaş, tasarımın inovasyonun önemli bir parçası olduğunu aktararak, insanın tasarım süreçleriyle inovasyonun iç içe geçişini de açıklayan programların mevcut olduğuna işaret etti.

Varlıbaş, şunları kaydetti:

"Yapay yaratıcılık, artırılmış gerçeklik gibi dijital deneyimlerle birlikte tasarlama süreçleri de günümüzde farklı bir boyutta gelişimini sürdürüyor. Rekabetin çok yoğun yaşandığı bir dünyadayız. Şirketler için yalnızca yeni buluş yapmak, patent almak ve ya üretmek yeterli olmamalı. Şirketlerin tüm süreçlerinde inovasyona yer vermesi gerekiyor. Yenilikçi tasarımlarıyla markalarını dünya pazarlarına taşımaları ve marka değerini artırmaları gerekiyor.

TİM ve Ekonomi Bakanlığı, Design Week Haftası ile Türkiye’ye katma değer sağlayan önemli bir organizasyona imza attılar; TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ekibi bu etkinlik ile iş dünyasında tasarım kültürünün gelişmesi için önemli bir misyonu üstlenmiştir. Rekabetin çok yoğun yaşandığı bir dünyadayız. Sürdürülebilir gelişim için şirketler tüm süreçlerinde inovasyona yer vermeli; yenilikçi tasarımlarıyla markalarını dünya pazarlarına taşımalı ve marka değerini yükseltmelidir."
Kaynak: AA