Simurg'da Öğrenciler Hem Eğleniyor Hem Öğreniyor

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından projelendirilen ve 5. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda jüri özel ödülü alanSimurg 5-25 Yaygın Eğitim Programı 2017-2018 eğitim yılı devam ediyor.

Farklı bir felsefe ve anlayış ile hizmet veren"Simurg 5 - 25 Yaygın Eğitim Programı"kapsamında, çocuklar ve gençler, hem sınavlara hazırlanıyor hem de bilgi ve yeteneklerini geliştirici etüt çalışmalarına katılıyor.

Simurg Kemerburgaz Bilgi Evi’ndeki Deney atölyesinde öğrenciler, patlamayan balon deneyi yaptı. Öğrenciler yaptıkları deneyde, suyun mumdaki ateşi soğutup balonun patlamamasını sağladı. Balonlardan birini şişirip ağzını bağlayan öğrenciler, diğer balonun içine huni yardımıyla su koyup, şişirdi. Öğrenciler balonları, eşit mesafeden yanan iki muma tuttu. İçinde su olmayan balonun patlayacağını söyleyen öğrenciler, heyecanla su dolu balonun patlayıp patlamayacağını test etti. Su dolu balonun patlamadığını gören bazı öğrenciler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrenciler, hem yeni bilgileri uygulamalı öğrenirken hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Simurg gençliğe değer katıyor

Belediye bünyesinde yürütülen bütün eğitim faaliyetleri Simurg’la kurumsallaştı. Simurg Eyüpsultan’ın eğitim markası haline geldi. Simurg, eğitimde bütünlüğün ve sürekliliğin sağlanabilmesi için hayata geçirilmiş bir program olarak gençlerin hayatına değer katıyor.

Simurg Eğitim Programları kapsamında;11 Bilgi Evi ve 4 Gençlik Merkezi olmak üzere toplam 15 merkezde eğitim veriliyor. 15-25 arası gençler Gençlik Merkezleri’nde, 10-15 yaş arası çocuklar ise Bilgi Evleri’nde eğitimlerine devam ediyor. Yaklaşık 105 eğitmen ile Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerinde 5 bin öğrenciye hizmet veren Simurg 5 - 25 Yaygın Eğitim Programı,çocukların ve gençlerin kadim değerlerle olan ilişkilerini yeniden tesis etmek ve yeteneklerini keşfetmelerine zemin hazırlamak amacıyla; sürdürülebilir bir eğitim modeli olarak tasarlandı.

Yetenek ve kişilik gelişimi

Simurg Yaygın Eğitim Programı’nın en önemli özelliği, eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, yeteneğine, hedefine öncelik vermesi, faaliyetlerin tümü ‘’kendini inşa etmek ‘’ biçiminde ifade edilen asıl amaca göre kurgulandı. Simurg’un öğrenciye kazandırmayı amaçladığı en önemli bilgi, kişilik bilgisidir. Bunun için benzer yaygın eğitim programlarından ayrılıyor. Örgün eğitimi destekleyici hizmetlerle 5-25 yaş arasındaki hedef kitlenin kişilik ve yetenek gelişimine odaklanıyor.

7 departman ve entegre sistem

Simurg Ev Okulları Evde Değerler Eğitimi, Simurg Bilgi Evleri, Simurg Gençlik Merkezleri, Simurg Genç Akademi, Simurg Çalışan Genç Akademisi, Yedinci Vadi Akademisi ve Kılavuz Akademi departmanlarından oluşan Simurg Yaygın Eğitim Programı, iyi tasarlanmış, temelleri sağlam entegre sistemlere dayanıyor. Sistem, modelin inşasından, sistemin gelişmesini sağlayacak mekanizmaya kadar pek çok alanı içeriyor.

Simurg’da, yas gruplandırması ilköğrenim öncesinden başlamakta, okuyan ve çalışan gençleri kapsıyor. Yüksek öğrenimdeki gençler için de yol gösterici ve rehber olarak hizmetler sunuyor.

Simurg’ta, 5’ten 25’e, farklı yas gruplarındaki öğrencilerin eğitimine yönelik departmanların yanı sıra eğiticilerin eğitimi için de özel bir departman bulunuyor.
Kaynak: İHA