Sancaktepe'de 2 Çocuğun Hayatını Kaybettiği Minibüs Kazası Davası

Sancaktepe’de minibüs kazasında, 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki R.A.’nın “iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması” suçundan yargılandığı davada, tarafların kusur tespitine ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun geldiği ve raporda sürücü R.A.’nın kazanın meydana gelmesinde asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi.

Sancaktepe’de 2 çocuğun ölümüne neden olan 13 yaşındaki R.A.’nın “bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması” suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde kapalı görülen duruşmaya tutuklu suça sürüklenen çocuk R.A. cezaevinden getirilirken, kazada hayatını kaybeden Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun’un ailesi de salonda hazır bulundu.

Duruşmada, Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesi tarafından tarafların kusur tespiti için raporun geldiği bildirildi.

Raporda sürücü R.A.’nın kazanın meydana gelmesinde asli ve tam kusurlu olduğu kaydedildi.

Suça Sürüklenen Çocuk (SSÇ) R.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianameden

Sancaktepe’de 8 Haziran 2017 tarihinde aşırı hız yapan minibüs önüne bir çocuğu da katarak eve girmişti. Olay nedeniyle, evde bulunan çocuklar Efe Yağız Tepe ve Elif Nur Dursun hayatını kaybetmişti. Olay sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında 13 yaşındaki minibüs şoförü R.A. hakkında "bilinçli taksirle iki kişinin ölümü bir kişinin de yaralanması" suçundan 11 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenmişti.
Kaynak: İHA