Sakarya Vadisi Artık AB Projesi İle Korunacak

Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce Erasmus+ KA2 Mesleki Eğitim Alanında Stratejik Ortaklıklar başlığına hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan projeler arasında yer alan "Eco-Friendly Farming For Future" (E-COFARM) isimli projenin bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Sakarya Vadisi Artık AB Projesi İle Korunacak
Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya, Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş, proje görevlileri ile projenin yerel ortakları olan Bilecik Valiliği, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü (Yalova) proje ekipleri katıldı.

Toplantıda konuşma yapan İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, “Avrupa Birliği fonlarından sağlanacak 149 bin097 Avro bütçe ile 30 ay süre ile uygulanacak olan projenin Erasmus+ KA2 başlığında İlimizde bu güne kadar uygulanmış ikinci proje olacaktır. Daha önce sadece üniversitemiz tarafından gerçekleştirilebilen bu çapta bir projenin Bilecik ilinde ilk kez bir İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor. Pilot bölge olarak belirlenen Sakarya Vadisinde yoğun tarım yapılan alanlarda çevre dostu tarım tekniklerin yaygınlaştırılması sureti ile toprak ve su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımının sağlanması amaçlanıyor. Projenin ilimiz tarımsal üretimine yapacağı katkılarının yanı sıra, ilimizin tanıtımına da büyük katkılar yapacak. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Proje koordinatörü Ziraat Mühendisi Levent Burgu’nun bilgilendirme sunumu ile devam eden toplantıda, sunum sonrasında ortak kurumların temsilcileri ile birlikte proje kapsamında yapılacak faaliyetlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
Kaynak: İHA