-Ankara'daki Gazilere Yapılan Saldırıya Kınama

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkan adayı emekli astsubay Hamza Dürgen, Ankara’da saldırıya uğrayan gazilere kalkan elleri kırmanın boyunlarının borcu olduğunu söyledi.

-Ankara'daki Gazilere Yapılan Saldırıya Kınama
Geçtiğimiz günlerde trafik magandaları Ankara’da gazi Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay ve gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş’a saldırmışlardı. Konuyla ilgili Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkan adayı emekli astsubay Hamza Dürgen, konuyu gündemden kesinlikle düşürmeyeceklerini aktardı. Eskişehir TEMAD ziyaretinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dürgen, “Memleketimiz için canlarını feda eden arkadaşlarımız gazilerimize sokak magandaları geldiler orada ailelerinin, çocuklarının yanında onları mağdur ettiler. Bizler de gazilerimize gittik, gazilerimize sahip çıktık. Gazilerimizle ilgili ve ailelerine orada bu konunun takipçisi olacağımızı vurguladık. Gerekli hukuki desteği vereceğimizi söyledik. Bu konularla ilgili mevcut yetkililerin neler yaptığını, özellikle o magandaların yakalanıp yakalanmadıkları konularında bilgi aldık. Oraya İçişleri Bakanımızda geldi. İçişleri Bakanımızda gazilerimize aynı şekilde dinlediler, dertlerini dinlediler. Onlara da mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesiyle söz verdiler. Bizde aynı şekilde İçişleri Bakanlığımızın bu konuyu takip ettiğini de dinlemiş olduk, kendi ifadesinden duymuş olduk. Gazilerimize sahip çıkıyoruz. Gazilerimizi kimseye mağdur ettirmeyeceğiz. Gazilerimize kalkan elleri kırmak boynumuzun borcu. Aileler çok etkilenmişti özellikle aileleri. Çünkü gazilerimiz hiç kimseye el kaldıramayacak pozisyonlardaydı. Gazilerimizin ikisi de tekerlekli sandalyede. Kendilerini savunacak bir pozisyonları yok. O şekilde bir mağduriyetleri var. Sağlık sorunları var. Dolayısıyla küçük 2 yaşındaki bir çocuğun yanında böyle bir annenin, babanın mağdur edilmesi gerçekten üzücü bir olay. Bizi de zaten derinden yaraladı bu konu. Onun için bu konuyu kesinlikle gündemden düşürmeyeceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. İlgili emniyet müdürü ile görüştüğümüzde kendisinden aldığımız bilgide hepsinin tutuklandığını, yakalandığını, yasal sürecin başlandığı ifade edildi. Buda en kısa sürede böyle bir şeylere hainlerin böyle bu şekilde gazilerimizi mağdur eden kişilerin yakalanması ve ilgililer tarafından takip edilmesi bize memnuniyet verdi” dedi.

“Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu memleket ayakta”

Gazilerin el üzerinde tutulması gerektiğini belirten Dürgen, “O insanların varlığı üzerine bu memleket ayakta. Şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bu memleket ayakta. Bu insanları biz el üstünde tutacağımız yerde yeterince sahip çıkamadığımızı gördük. Gerek hukuki düzenlemelerde gerekse bu konularda gazilerimize biraz daha yakından sahip çıkılması gerektiğine inanan birisiyim. Özellikle Gaziler Günü’nde, Gaziler Günü’nün kutlanmasının devlet büyüklerinin bu konulara duyarlı olmasını istiyorum. Ankara’nın göbeğinde Gaziler Günü kutlandı 19 Eylül de. Maalesef orada Ankara valisini göremedik. Temsilcisini gördük ama bir hükümet yetkilisi bakan seviyesinde, başbakan seviyesinde her neyse böyle yetkililerin de bu konuya biraz daha hassasiyet davranmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA