'Ortadoğunun Geleceği Ve Türkiye' Konferansı

Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: '57 İslam ülkesi, mazlum ülkelerin ümidi bu nehrin, bu katarın lokomotifliğini bizim milletimizin yapmasıdır. Bu ırkçılık değildir, bin yıllık tarih bunu ispat etmiştir'

Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik, "57 İslam ülkesi, mazlum ülkelerin ümidi bu nehrin, bu katarın lokomotifliğini bizim milletimizin yapmasıdır. Bu ırkçılık değildir, bin yıllık tarih bunu ispat etmiştir." dedi.

Çelik, Bayburt Üniversitesince organize edilen "Ortadoğunun Geleceği ve Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, yeryüzünde nerede bir kan varsa tarih boyunca bunun müsebbibinin 'beyaz adam' olarak bilinen Avrupa ve Amerika olduğunu savundu.

İngilizlerin, Rusların ve Türklerin imparatorluklarını kaybettiklerine dikkati çeken Çelik, "Fakat onlar bir şeyi kaybetmediler. İmparatorluk hafızalarını kaybetmediler. Biz hafızamızı kaybettik, bütün hadise bu." ifadesini kullandı.

Çelik, Orta Doğu'yu yönetmeye çalışan üst aklın ılımlı İslam eldiveni olarak tarikat ve cemaatleri kullandığını, bunun sonucunda da Amerikan ordusunun Irak'ı vurduğu zaman Irak'ı Amerika'ya adeta altın bir tepsi içinde teslim eden düşüncenin iyi bilinmesi gerektiğini dile getirdi. Çelik, o gün Irak'ta etkin olan Kesnizani tarikatı çözülebilseydi, Türkiye'de FETÖ olayının yaşanmamış olacağını belirtti.

- "57 İslam ülkesinin ümidi bizim milletimizdir"

Günümüz dünyasında elliden fazla İslam ülkesinin ümidinin ve umudunun kendi devletleri değil, Türkiye olduğuna işaret eden Çelik, "Bu nedenle 57 İslam ülkesi, mazlum ülkelerin ümidi bu nehrin, bu katarın lokomotifliğini bizim milletimizin yapmasıdır. Bu ırkçılık değildir, bin yıllık tarih bunu ispat etmiştir" diye konuştu.

Baberti Külliyesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu'ndaki konferansa, Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Hayri Tacın, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA