Manisa'dan Kısa Kısa

Salihli Devlet Hastanesinde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Salihli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Neslihan Erdoğan, 2 farklı senaryoya göre gerçekleştirilen tatbikatın 200'den fazla personelin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Senaryo gereği Köprübaşı ilçesinde 7.2 şiddetinde bir deprem olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda Köprübaşı ve Demirci ilçelerinden de hastanemize yaralılar intikal etti. Ayrıca depremin yıkıcı etkisi sürerken yine senaryo gereği hastanemizin idare katında elektrik kontağından yangın çıkıyor. Gerek deprem sonrası gerekse yangınla ilgili olarak hastanemizce hazırlanan tatbikat gerçeğini aratmadı."

- Atık pil toplama yarışması

Turgutlu ilçesinde atık pil toplama kampanyasında dereceye giren öğrencilere ödülleri belediye başkanı Turgay Şirin tarafından verildi.

Belediye meclis toplantı salonundan düzenlenen ödül törenine, Belediye Başkanı Turgay Şirin, Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş, Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Turgutlu Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) bünyesinde düzenlenen yarışmaya ilçede bulunan 9 okul katıldı.

Belediye Başkanı Turgay Şirin, yarışmaya katılan ve çevreye olan duyarlılıkları için öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

- Belediyesi çalışanlarına kurs

Alaşehir Halk Eğitim Müdürlüğünce Sarıgöl ve Alaşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik ''Hayvan sağlığı, başı boş hayvanlara yaklaşma ve müdahale teknikleri'' konulu 96 saat sürecek kurs verilmeye başlandı.

Alaşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Hüseyin Somuncu tarafından verilen kursta, kursiyerlere, sokak hayvanlarına yaklaşma, hayvan sağlığı, hayvan barınakları, aşılama, sokak hayvanlarına yaklaşma teknikleri konuları veriliyor.

Kaynak: AA