Manisa'da 7.2 Şiddetinde Deprem Tatbikatı

Manisa’nın Salihli ilçesi Devlet Hastanesinde, Köprübaşı ilçesinde meydana gelen 7.2 büyüklüğünde bir deprem senaryosuna göre deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. 200 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı ise gerçeği aratmadı.

Manisa'da 7.2 Şiddetinde Deprem Tatbikatı
Salihli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Neslihan Erdoğan, 2 farklı senaryoya göre gerçekleştirilen tatbikatın 200’den fazla personelin katılımı ile gerçekleştirildiğini belirtti.

Senaryoları gereği Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde 7.2 şiddetinde bir deprem meydana geldiğini ifade eden Erdoğan, bu doğrultuda Köprübaşı ve Demirci ilçelerinden hastaneye yaralıların intikal ettiğini söyledi.



Tatbikata 200 kişi katıldı

Erdoğan, “Depremin yıkıcı etkisi sürerken yine senaryo gereği hastanemizin idare katında elektrik kontağından yangın çıkıyor. Gerek deprem sonrası gerekse yangınla ilgili olarak hastanemizce hazırlanan tatbikat gerçeğini aratmadı. Tüm personelimiz senaryoya uygun olarak ciddi bir yaklaşım içerisinde üzerine düşen görevi başarıyla yerine getirdi. Tatbikata hastane personeli ve senaryo içerisinde yer alanlarla birlikte yaklaşık 200 kişi katıldı.

Bunun yanı sıra AFAD, Salihli İtfaiye Amirliği, Talat Zurnacı Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de tatbikatta yer aldı. Tatbikat senaryosunu hazırlayan Sivil Savunma Amiri Gonca Öner, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Nuray Öztamahkar, İlk ve Acil Yardım Uzmanı Erman Yıldırım, İdari Ve Mali İşler Müdürü Niyazi Cengiz, Acil Sorumlusu Hemşire Türkan Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA