Kütahya'da, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' Projesi Başarıyla Sonuçlandı

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Giyim Kursu öğrencileri ile öğretmenleri, Kütahya’daki kamu kurumları için ’Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin’ başlıklı proje başlattı.

Kütahya'da, 'Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin' Projesi Başarıyla Sonuçlandı
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, ’Bayrağımızı Biz Dikelim, Siz Göndere Çekin’ projesi hakkında bilgilendirme yapmak ve kursiyerler tarafından dikilen Türk bayrağını takdim etmek üzere Vali Ahmet Hamdi Nayir’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcıları Ahmet Özçelik, Nurhayat Başpınar ve giyim Öğretmeni Elif Telli de yer aldı.

Giyim Öğretmeni Elif Telli, öğretmenler Işık Güçlükol, Nermin Uygun öncülüğünde 22 kursiyerin gönüllü yer aldığı projenin 11 Eylül’de başladığını, 28 Ekim’de tamamlandığını söyledi.

Elif Telli, bire bir buçuk ebatlarında dikilen Türk bayraklarında toplamda bin 600 metre kumaş kullanıldığını kaydetti.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, projenin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ortaya çıkan süreçte Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliğe katkı amacıyla hazırlandığını dile getirdi. Davut Ezen, proje kapsamında okulların da içinde bulunduğu 160 kurum için Türk bayrağı dikildiğini söyledi.



Projede emeği geçen öğretmen ve kursiyerleri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sahip olduğumuz çok farklı kıymetler, çok fazla değerler var. Bunlardan bazıları öpülüp başa koyulan nimetler. Kur’an-ı Kerim, Cenab-ı Hakk tarafından bize ikram edilmiş en büyük nimettir. Cenab-ı Hakk’ın bizden talebi bildiğimiz, anladığımız bir şey olarak özel kıymet verir, bulduğumuzda öper başımıza koyarız. O bizim inancımızın bir temsilcisi olur. Bağımsızlığımızı temsil eden bayrak da öyledir. Yine ekmek nimetine de biz farklı bakmışız. Yerde bulursak alıp, öpüp bir duvara koymuşuz. O da farklı bir nimet. Öpüp, başa konulacak nimetler içerisinde bayrağımız, Kur’an-ı Kerim’imiz var. Başımıza koyamasak bile sonuçta başımızı koyacağımız toprağımız öyledir. Yurtdışına gittiğimizde, geri döndüğümüzde vatan toprağını öperiz. Bunların hepsi bizim sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini anlama ve bilme açısından milletimizin özelliklerini de gösteren hususlar. Bunlara farklı bir kıymet vermişiz. Bayrak da öpülüp başa konulan nimetlerden, uğruna can verilen hususlardan biri. Kursiyerlerimize bu duyguyu tattırmak güzel bir şey. 15 Temmuz sonrasına da denk gelmesi olaya ayrı bir mahiyet, ayrı bir kıymet kazandırmış olmuş. Bu projeyi düşünen öğretmenlerimizi ve kursta emek veren öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah dalgalandıkları yerde kursiyerlerimizin de adını dalgalandıracaklar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Davut Ezen, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından dikilen Türk bayrağını takdim etti. (EFE)
Kaynak: İHA