Kuşadası'nda Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı İçin Başvurular Başladı

Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) tarafından düzenlenecek olan "Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları" için başvurular başladı.

Kuşadası'nda Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı İçin Başvurular Başladı
Tehlikeli ve çok tehlikeli 48 ayrı iş kolunda çalışmak isteyenlere yönelik olarak düzenlenecek sınavlar için başvurular 20 Kasım 2017 tarihine kadar devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 25.05.2015 tarihli ve 29366 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’nda yapılan değişiklikle inşaat, enerji, metal, elektronik, otomotiv gibi tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışacak kişiler için zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyenlere yönelik olarak Kuşadası Belediyesi ile KUTO işbirliğinde sınav düzenlenecek.

Toplam 48 farklı iş kolunu kapsayan Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları, uygulama ve yazılı olmak üzere iki ayrı aşamadan oluşacak. 20 Kasım tarihine kadar devam edecek sınav başvurularının ardından Kuşadası Belediyesi Boyalı Şantiyesi’nde Uygulama Sınavı yapılacak. Uygulama sınavının ardından ise Kuşadası Ticaret Odası’nda Yazılı Sınav düzenlenecek.

Başvurular ile ilgili olarak 0 533 415 9610 nolu numaradan Kuşadası Belediyesi Destek Hizmetleri Birimi’nden Atakan Anıl’a, 0 256 6125763 nolu numaradan Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreter’i Burhan Sezer’e ulaşılabilir.
Kaynak: İHA