Kırklareli'nde Yarın Hüzün Ve Sevinç Bir Arada Yaşanacak

Kırklareli'nde Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü ile kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla hüzün ve sevinç aynı gün yaşanacak Belediye Başkanı Kesimoğlu: 'İlimizde sabah Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak hüzünleneceğiz, öğleden sonra ise ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun sevincini yaşayacağız. Atamızın bize bıraktığı değerlere en iyi şekilde sahip çıkacağız'

Kırklareli'nde Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü ile kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla hüzün ve sevinç aynı gün yaşanacak.

Kentte Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü dolayısıyla 08.45'te Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayacak törenler, Kültür Merkezinde devam edecek.

Kırklareli Belediyesi tarafından da organize edilen program ise Kırklareli Şehitliği'nde başlayacak.

Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu tarafından Şehitlik Anıtı'na çelenk sunulması ile sürecek program, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda son bulacak.

Kentte Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıl dönümü ile düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı dolayısıyla hüzün ve sevinç bir arada yaşanacak.

- "Atamızı hüzün ve sevinçle yad edeceğiz"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hüzün ve sevinç içerisinde yad edeceklerini bildirdi.

Kırklareli'nde yaşayan vatandaşların nabızlarının "Gazi Mustafa Kemal" diye attığını belirten Kesimoğlu, Türkiye'de sadece Kırklareli'nde hüzün ve sevincin aynı anda yaşanacağına dikkat çekti.

Kırklareli'nin 10 Kasım 1922'de düşman işgalinden kurtulduğunu anımsatan Kesimoğlu, 10 Kasım'ın Kırklareli için ayrı bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Kurtuluş bayramlarının buruk bir şekilde kutlandığını aktaran Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"İlimizde sabah Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak hüzünleneceğiz, öğleden sonra ise ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun sevincini yaşayacağız. Atamızın bize bıraktığı değerlere en iyi şekilde sahip çıkacağız. Atamızı hüzün ve sevinçle yad edeceğiz."
Kaynak: AA