Kastamonu'daki FETÖ/PDY Davası

Aralarında örgütün 'askerlerden sorumlu imamı', 'mühendislerden sorumlu imamı' ve 'mahrem imam' oldukları iddia edilenlerin de bulunduğu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında eski dershane öğretmenleri ve bir memurun bulunduğu 6 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Mustafa Uğurlu, Kadir Oğuz ve Bayram Çambel ile tutuksuz sanıklar Ali Y. Özcan K. ve Cihat A. ile avukatları katıldı.

Örgütün "askerlerden sorumlu imamı" olduğu iddia edilen Kadir Oğuz, hakkındaki tanık beyanlarını kabul etmedi.

Suçsuz olduğunu öne süren Oğuz, tahliyesini talep etti.

Örgütün "polislerin mahrem imamı" olduğu iddia edilen Mustafa Uğurlu ise okunan tanık beyanlarını ve hakkındaki iddiaları reddetti.

Mahkeme heyeti Bayram Çambel'e örgütün "mühendislerden sorumlu imamı" olduğu iddiası ile tanık beyanı bulunduğunu söyledi.

Örgütle hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyleyen Çambel, FETÖ'nün kod adları kullandığını ancak kendisinin herhangi bir kod adının olmadığını belirtti.

Diğer sanık ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı 31 Ocak'a erteledi.

Kaynak: AA