Kahramanmaraş'ta Motosiklet Denetimi

Kahramanmaraş’ta merkez ve ilçeleri kapsayan geniş kapsamlı motosiklet uygulaması yapıldı.

Kahramanmaraş'ta Motosiklet Denetimi
İl Emniyet Müdürlüğünce saat 08.00 - 16.00 arasında şehrin farklı noktalarında yapılan uygulamada asayiş, trafik, kaçakçılık, uyuşturucu ve diğer alanlarda suçtan aranan, suçta kullanılma ihtimali olan veya suça konu çalıntı motosikletler ile tescilsiz, plakasız, sahte plakalı, şase numarası ile oynanmış ve kural ihlali yapan motosikletler denetlendi.

Yapılan uygulamaya Kahramanmaraş il genelinde 53 polis ekibi ve 159 polis memuru katıldı.

31 ayrı noktada yapılan motosiklet uygulamasında 539 kişinin kimliği sorgulanırken, çok sayıda kişinin kaydı olduğu, bunlardan 1 şahsın cezaevi firarisi olarak arandığı, 1 kişinin de hakaret suçundan arandığı belirlendi.

Uygulamada 257 motosiklet kontrol edilirken, 2 çalıntı motosiklete el konulurken toplam 26 motosiklet trafikten men edildi.

Uygulamada, 8 sürücüye kasksız motosiklet kullanmaktan, 18 sürücüye belgesiz motosiklet kullanmaktan ve toplam 41 motosiklet sürücüsüne çeşitli maddelerden 53.408 lira trafik cezası uygulandı.

Motosikletler ile ilgili 11 kişiye adli işlem yapılırken, yapılan kontroller esnasında 30 karton kaçak sigara ele geçirildi. Kuralsız motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA