İstanbul'lu Hafızlar, Şehit Polis Taşdemir'in Kabrinde Kur'an-I Kerim Okudu

İstanbul’un Fatih ve çevre ilçelerinde görevli 35 hafız, Diyarbakır’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Ahmet Alp Taşdemir’in Manisa’nın Salihli ilçesindeki mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua etti.

İstanbul'lu Hafızlar, Şehit Polis Taşdemir'in Kabrinde Kur'an-I Kerim Okudu
Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-Der) Genel Başkanı, İstanbul Din Görevlileri Derneği Başkanı ve İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Hürrem Çavuş Cami imam hatibi Metin Kaçar ve 35 hafız, şehidin annesi Saliha Üray ve anneannesi Sebahat Şahin’i ziyaret eden Kaçar ve hafızlar daha sonra asri mezarlığa giderek şehit polis memuru Taşdemir’in mezarı başında Kur’an-ı Kerim okuyup dua ettiler, kaside ve ilahi okudu.

"Allah, bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin"

Fatih’te ve civar ilçelerde görev yapan 35 hafız ile birlikte İzmir’in Selçuk ilçesinde görev yapan şehidin babası İbrahim Taşdemir’i ziyaret ettiklerini ifade eden Tüm Din Hizmetleri Derneği (Tüm-Din-Der) Genel Başkanı ve Hürrem Çavuş Camii İmam-Hatibi Metin Kaçar, İzmir’de Tahsin Ağa Camisinde şehidimiz için Kur’an-ı Kerim okuduklarını söyledi.

Kaçar, “Salihli’de de şehidimizin annesi, anneannesini ziyaret ederek başsağlığı dileklerimizi ilettik ve şehidimizin mezarına geldik. Biz, polisiyle, askeriyle, imamıyla, müezziniyle, siyasetçisiyle bu devletin unsurlarıyız, bir ve beraberiz. Polislerimiz, askerlerimiz gözlerini kırpmadan bu ülke için şehadete koşuyorlar, şehit olmak için yarışıyorlar ise bizimde hafızlar olarak onlara vefa borçlarımızı ödememiz gerekiyor. Bu borcumuzu da Kur’an-ı Kerim okuyarak, dua ederek yerine getiriyoruz. Allah, bayrağımızı indirtmesin, ezanımızı dindirtmesin, vatanımızı böldürtmesin” dedi.

Kaynak: İHA