Gümüşhane'deki Darbe Girişimi Davası

Örgütün il yapılanmasında emniyetteki komiserlerden sorumlu sözde imam olduğu iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik görülen davada, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla suçlanan sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, örgütün il yapılanması içinde emniyetteki komiserlerden sorumlu sözde imam olduğu ve darbe gecesi örgütün gizli yazışma programı üzerinden grubundakilere "Askerlere direnmeyin, gelirlerse silahlarınızı teslim edin, personele de bu yönde telkinde bulunun." şeklinde mesaj attığı iddia edilen tutuklu sanık Ö.N. ile yakınları ve avukatı katıldı.

Savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanık, önceki beyanlarını tekrar ettiğini bildirerek tahliyesini istedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin 15 aydır tutuklu bulunduğunu anımsatarak, dosya kapsamında toplanması gereken herhangi bir belge kalmadığını savundu.

Avukat, bu nedenle sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanarak tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık hakkında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA