Gaziantep Ve Malatya'da Kültür Sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu, 'Ahmed Yesevi' adlı oyunu Gaziantepli tiyatroseverler için sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu "Ahmed Yesevi" adlı oyunu, Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Savaş Aykılıç'ın yazdığı, Ömer Nuri Topçu'nun yönettiği oyunda, aralarında Levent Uzunbilek, Yasemin Şener, Acan Ağır Aksoy, Diyar Gönülaçık'ın yer aldığı birçok oyuncu rol alıyor.

Oyunda, Türklerin Ahmed Yesevi önderliğinde kitleler halinde İslam'ı kabul etmesinden rahatsızlık duyan Han'ın tüm çabasına karşın başta Ahmed Yesevi olmak üzere Türkleri İslamiyet'ten vazgeçirememesi anlatılıyor.

Oyun, 10 Kasım Cuma günü saat 20.00 ile 11 Kasım Cumartesi saat 14.00 ve 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Küçük Prens

Öte yandan, çocukların sevdiği çizgi film karakterlerinden "Niloya 3" ve "Küçük Prens" oyunları Gaziantepli minikler için sahnelenecek.

"Niloya 3" 14 Kasım Salı günü saat 10.00, 11.00, 13.15 ve 14.15'te Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezi'nde minik izleyicilerle buluşacak.

Antoine de Saint-Exupery'in kaleme aldığı, Bozok Tiyatrosu ekibince tiyatro sahnesine uyarlanan "Küçük Prens" adlı oyunda ise 6 gezegen gezen bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılıyor.

Filiz Bozok'un yönettiği oyunda, Gökhan Soykök, Noyan Uzer, İrem Gemici, Fatih Çelebi, Kübra Büşra Pişkin ve Hüseyin Emre Durmaz rol alıyor.

Oyun, 15 Kasım Çarşamba günü saat 11.00, 14.00 ve 19.00'da GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde minik tiyatroseverler için sahnelenecek.

- Malatya

Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Leblebici Horhor" adlı oyunu Malatya'da izleyicilerin beğenisine sunacak.

Takvor Nalyan'ın yazdığı Münir Canar'ın yönettiği oyunda, Uğur Keleş, Emre Ön, Ceyhun Gen, Mert Hürol, Banu Mani̇oğlu, Fatma Kum Erteki̇n, Di̇dem Özkavukçu Aygün, Ahmet Uzuner, Gürkan Erarslan, Mahi̇r Elvan, Seli̇n Poyraz, Elvan Ti̇bukoğlu, Gülendam Rümeysa Sağlam, Şeydanur Yılmaz, Efecan Baştürk, Ogün Kılıç, İsmet Yanıkoğlu, Aykut Güner, Erkan Akçeli̇k, Yaman Tabakoğlu, Merve Demeli̇ ve Di̇lek Tunç rol alıyor.

Dekor tasarımını Güven Öktem, kostüm tasarımını ise Sevgi Türkay'ın yaptığı tek perdelik oyun, Malatya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde yarın saat 20.00'de ve 11 Kasım Cumartesi gün saat 14.00 ile 20.00'de izleyicilerle buluşacak.
Kaynak: AA