Gayrimenkul Sektörü 'RE360'ta Buluşacak

5-6 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Gayrimenkul’ün Büyük Buluşması-RE360" öncesi düzenlenen tanıtım toplantısında Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, programla ilgili bilgiler verdi.

Gayrimenkul Sektörü 'RE360'ta Buluşacak
Gayrimenkul sektörü temsilcilerini bir araya getirerek alanda işbirliği ve yenilikleri arttırması planlanan "Gayrimenkul’ün Büyük Buluşması-RE360" öncesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ile Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen toplantıya sektör ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda basın mensubu katıldı.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş ve Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, 5-6 Aralık’ta gerçekleştirilecek olan "Gayrimenkul’ün Büyük Buluşması-RE360" öncesi merak edilen sorular cevaplandırdı. Toplantıda 2 gün sürecek olan "RE360" hakkında katılımcılara bilgiler verilirken, sektör temsilcilerinin sağlayacağı kazanımlara dikkat çekildi. Basın toplantısının ardından ise katılımcılar hep birlikte kahvaltı yaptı.

"Her açıdan 360 derecelik bir değerlendirme imkanı sunalım diye böyle bir başlığa gittik"

Toplantıda konuşan Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, birtakım yabancı şirketlerin çalışanlarına Türkiye’ye seyahat yasağı koyduklarını belirterek, “Yani Türkiye tehlikeli ülkedir, Türkiye’de terör vardır, sanki başka yerden daha fazla varmış gibi. Bu nedenlerle yasak koyuyorlar. Bizim bu algıyı kırmak için, bu havayı değiştirmek için de mutlaka böyle bir süreçte normalden daha fazla etkinlik yapmamız lazım. İşte bu nedenle ki, biz bu RE360’yi, her açıdan 360 derecelik bir değerlendirme imkanı sunalım diye böyle bir başlığa gittik. Arzu ve hedefimiz halen MIPIM’i Türkiye’ye getirmeye devam etmektir. Çünkü MIPIM, Türkiye’yi yaptığımız anda kuzeyimizden güneyimizden, yakın coğrafyamızdan, çok daha fazla oyuncuyu çok daha fazla bu konudaki sektör paylaşımını İstanbul’a çekiyoruz” diye konuştu.

Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer ise, güzel bir etkinliğe imza atacaklarını belirterek, “Gayrimenkulden kastımız da sadece konut değil; turizm yatırımları, sağlık yatırımları, ulaşım ve bununla beraber ofis, otel ve bununla beraber de bu sektöre ürün ve hizmet veren, yani hukuk, değerleme, mimarlık, teknoloji. 360 derece aslında gayrimenkul sektörünü masaya yatırıp sektörle beraber değerlendirelim dedik. Çok hızlı tempoyla ilgi gördük. Bütün STK’lar içerik konusunda bize destek verdiler. Aslında onların konferansı, biz oturduk onlarla beraber içerikleri ve gündemi belirledik” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA