GASKİ Çalışmaları Japonya Büyükelçisi Mıyajıma'ya Anlattı

Türkiye’nin Japonya Büyükelçisi Akıo Mıyajıma, Gaziantep’teki İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceledi.

GASKİ Çalışmaları Japonya Büyükelçisi Mıyajıma'ya Anlattı
Japon Büykelçi Mıyajıma, GASKİ Genel Müdürlüğü, İller Bankası ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) arasında yapılan “Belediye Kanalizasyon Şebeke ve Atıksu Arıtma Tesislerinin Geliştirilmesi kapsamında yapımı süren Gaziantep İleri Biyolojik Atıksu arıtma Tesisi’ni gezdi.

2016 yılında yapılan anlaşma çerçevesinde 275 milyon TL’lik kredi anlaşmasının hangi alanlarda kullanıldığını yerinde gören Japon Büyekelçi, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler’den projenin son durumu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemenin ardından ise japon büyükelçi ve beraberindeki heyete sunum ve bilgilendirmenin yapıldığı toplantı düzenlendi.

Japonya Büyükelçi, Genel Müdür Sönmezler’e çalışmaların gidişatından duyduğu mennuniyeti dile getirdi.

Japonya Büyükelçisi Akıo Mıyajıma’ya GASKİ Genel Müdürü Sönmezler’in yanı sıra Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Türkiye Başkanı Takahiro Yasuı, JICA temsilcileri, GASKİ Genel Müdür yardımcıları ve daire başkanları da eşlik etti.

Proje kapsamında, inşaat çalışmaları devam eden 100 milyon TL bütçeli, 1 milyon nüfusun 200 bin metreküp atıksuyunu arıtacak, azot ve fosfor giderimli, ileri biyolojik tipte, Avrupa Birliği standartlarına uygun Gaziantep İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yapılıyor.
Kaynak: İHA