Esenboğa Havalimanı'nda Spor Tesisleri Açıldı

Ankara Valisi Topaca: '8 bin çalışanı ve yıllık 12 milyondan fazla yolcu giriş çıkışı olan Esenboğa Havalimanı'nda spor tesisleri olmazsa olmazdı' Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Soylu: 'Esenboğa Havalimanı'nda spor kompleksi açmaktaki hedefimiz yoğun tempoyla çalışan personelimize ve çocuklarına spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve onların buraya aidiyet duygusunu geliştirmek'.

Ankara Valisi Ercan Topaca, gelişmiş havalimanları için sosyal ve kültürel tesislerin büyük önem taşıdığını belirterek, "8 bin çalışanı ve yıllık 12 milyondan fazla yolcu giriş çıkışı olan Esenboğa Havalimanı'nda spor tesisleri olmazsa olmazdı." dedi.

Esenboğa Havalimanı'nda basketbol ve voleybol sahalarıyla tenis kortundan oluşan tesisler törenle açıldı.

Açılışa; Ankara Valisi Ercan Topaca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdür Yardımcısı Selay Mürey, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut, Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Murat Soylu ile bazı spor federasyonlarının başkanları katıldı.

Topaca, törende yaptığı konuşmada, yapılan spor tesislerinin çalışanların hayatını kolaylaştıracağına işaret ederek, "8 bin çalışanı ve yıllık 12 milyondan fazla yolcu giriş çıkışı olan Esenboğa Havalimanı'nda spor tesisleri olmazsa olmazdı. Son dönemde millet olarak spor konusundaki bilincimiz artıyor. İnsanlarımız sporun bütün dallarında faaliyet göstermek istiyor. Burada o imkan yoktu. Başlangıcı bu tesislerle yapmış oluyoruz." diye konuştu.

Vali Topaca, havalimanındaki eski şeref salonunun müzeye dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılacağını söyledi.

DHMİ Genel Müdür Yardımcısı Mürey de havalimanında atıl pozisyondaki mekanı tenis kortu, basketbol ve voleybol sahaları olarak düzenlediklerini anlattı.

Açılan tesisleri kompleks haline getireceklerini ifade eden Mürey, "Geniş bir alana yayılmayı düşünerek bu tesisleri kazandırdık. 2004'ten bugüne bir sürü iş yaptık, bu tesisin açılması en iyilerinden birisi oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri Soylu da tesislerin önemine dikkati çekerek, "Esenboğa Havalimanı'nda spor kompleksi açmaktaki hedefimiz yoğun tempoyla çalışan personelimize ve çocuklarına spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve onların buraya aidiyet duygusunu geliştirmek." dedi.
Kaynak: AA