Düğün Cinayeti Davasında Sanık Avukatı Duruşmadan Çıkartıldı

İzmir’in Bornova ilçesinde bir şahsın 2 yıl önce düğünde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesi ile ilgili davada sanık avukatı, mahkeme başkanı ile tartışınca duruşmadan çıkartıldı.

İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 8. celsesi görülen duruşmaya tutuklu mağdur sanık Mert A., tutuklu sanıklar Resul K. ve Kadir K., tutuksuz sanıklar Yusuf Ö. ve Hasan Hüseyin Ö., hayatını kaybeden Hüseyin Öncel’in kardeşleri ve tarafların avukatları katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle mahkeme başkanı, önceki duruşma tutanaklarını okudu. Sanık Resul K.’nın avukatı Nuri Keserci, yeni tanıkların dinlenmesi hususunda talepte bulundu. Bu sırada Keserci ile mahkeme başkanı arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından mahkeme başkanı, sanık avukatı Nuri Keserci’ye aradan 2 yıl geçen cinayette savcının iki celse önce mütalaa verdiğini, sanıkların tutuklu yargılandığını, mütalaanın ardından kovuşturmanın genişletilmesine ilişkin taleplerin gerekçelendirilmesi gerektiğini belirterek, yargılamanın geldiği aşama itibari ile taleplerin kısa, açık ve anlaşılır gerekçeleri ile birlikte söylemesini istedi. Uyarılara rağmen sanık avukatının ayrıntılı şekilde açıklama yapması üzerine durumu zabta geçiren mahkeme heyeti, duruşmanın düzenini bozduğu gerekçesiyle avukat Nuri Keserci’yi duruşma salonundan çıkarttı. Mahkeme heyeti, talepleri dinledikten sonra bir kısım tanıkların dinlenmesini kabul ederek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 14 Kasım 2015’te İzmir’in Bornova ilçesi Altındağ semtinde meydana geldi. Gittikleri bir düğün salonu dışında alkol aldıkları öne sürülen iki arkadaş grubu arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken, Hüseyin Öncel bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Öncel hayatını kaybetti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştıkları iddia edilen Yusuf Ö., Mert A., Kadir K. ve Resul K.’yı yakaladı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen 4 zanlı tutuklandı. Şüphelilerden Yusuf Ö., yargılama sırasında tahliye edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, hazırladığı iddianamede 3’ü tutuklu 10 sanık hakkında "kasten öldürme, kasten yaralama ve suç delillerini yok etme" gibi suçlamalarla dava açtı.
Kaynak: İHA