CNR Emlak Zirvesi Ve Fuarı'na Doğru

Türk ekonomisinin lokomotifi emlak ve inşaat sektörü 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'nda görücüye çıkacak CNR Fuarcılık Grup Başkanı Şener: 'Yatırımcıları, proje sahiplerini ve finansman sektörünü bir araya getirecek CNR İstanbul Emlak Zirvesi, sektörün özellikle yatırım ve finansman konularının tartışılacağı, projelerin ve bu projelerin bulundukları coğrafyaların da tanıtılacağı bir zirve olacak' Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Taylan: 'Zaman zaman karamsar tablolar çiziliyor ama ortalamalara bakıldığında bu yıl dahil Türkiye'deki satış trendinin hiç düşmediğini görüyoruz'

Türk ekonomisinin lokomotifi olan emlak ve inşaat sektörü 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı'nda görücüye çıkacak.

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin destekleriyle 23-26 Kasım'da, CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenecek CNR Emlak Zirvesi ve Fuarı basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan CNR Fuarcılık Grup Başkanı Cem Şener, yatırımcıları, proje sahiplerini ve finansman sektörünü bir araya getirecek CNR İstanbul Emlak Zirvesi'nin, sektörün özellikle yatırım ve finansman konularının tartışılacağı, projelerin ve bu projelerin bulundukları coğrafyaların da tanıtılacağı bir zirve olacağını söyledi.

Şener, 30'un üzerinde konuşmacı, 25 ülkeden ve 500'den fazla uluslararası katılımcının yer alacağı "Şimdi Türkiye'ye Yatırım Zamanı" konulu zirvenin açılışını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Fuara ayrıca, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Konutder Başkanı Altan Elmas, Türkiye Varlık Fonu Başkanı Himmet Karadağ, Dr. Can Fuat Gürlesel, Hacı Ali Taylan, Nazmi Durbakayım, Prof. Dr. Kerem Alkin, Vedad Gürgen, Mesut Pektaş, Hüseyin Oflaz, Kerim Alain Bertrand, Mehmet Sami Kılıç, Oya Zingal, Zafer Arslan, Dr. Eyüp Vural Aydın, Hasan Tahsin Usta, Doç. Dr. Recep Bildik, Mehman Abbas, Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, Ukrayna Altyapı Bakanlığı Proje Müdürü Taras Boichuk, Suudi Aramco Proje Direktörü Emad Johar, Gülnur Üçok, Vehbi Orakçı, Oğuz Kösebay, Haluk Sur, Şinasi Bayraktar, Umurcan Gago gibi alanlarında uzman çok sayıda seçkin ismin konuşmacı olarak katılacak."

- "Yeşilin Babası" Yudelson da katılacak

CNR Emlak Zirvesi'nin önemli konuşmacıları arasında yeşil binalar üzerine 14 kitap yazan, 100'den fazla konferansta ana konuşmacı olan ve 25 yıllık tecrübesi ile LEED sisteminde yaklaşık 4 bin inşaat sektörü profesyonelini eğiten, "God Father of Green (Yeşilin Babası)" lakaplı Jerry Yudelson'un da olacağı bilgisini veren Şener, Yudelson'ın, "Sürdürülebilir Şehirciliğin Geleceği" ana başlıklı konuşmasında daha yeşil bir dünya oluşturmanın ve teknoloji trendlerinin sürdürülebilir şehirciliğe uygulanmasındaki aşamalarını paylaşacağını kaydetti.

Şener, Jerry Yudelson'ın, önümüzdeki on yıllık süreçte sürdürülebilir kentler oluşturmak için gayrimenkul sektörünün neler yapması gerektiğine vurgu yapacağını belirterek, sürdürülebilir şehirciliğin ileriye götürülmesi için işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve hükümetler tarafından atılabilecek 5 adımı açıklayacağını dile getirdi.

CNR Emlak Fuarı'na yerli ve yabancı 25 binin üzerinde ziyaretçi beklenirken, aralarında Rusya, İran, BAE, Suudi Arabistan, Katar'ın da yer aldığı 50'nin üzerinde ülkeden yatırımcı ağırlayacaklarını vurgulayan Şener, "Bu yılki yeni pazarlar Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas olacak. Fuar, Türkiye'nin en önemli projelerini aynı çatı altında buluşturacak." diye konuştu.

Şener, yüzlerce projeyi inceleme ve karşılaştırma fırsatını yakalayacak olan yerli yatırımcıların konut alımında doğru tercihi yapabileceğine işaret ederek, "CNR Emlak Fuarı'nı ziyaret edecek yatırımcılar, fuar alanında yer alacak olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü standından yatırım yapmak istedikleri projenin işlemlerini başlatıp, Bankalar Caddesi'nin standından da kredi bilgileri alabilecekler." şeklinde konuştu.

- "Türkiye'deki satış trendi hiç düşmedi"

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Ali Taylan da organizasyonun önemine değinerek, "İnşaat sektörü son dönemlerde lokomotif sektör oldu. Son derece iyi gidiyoruz. Zaman zaman karamsar tablolar çiziliyor ama ortalamalara bakıldığında bu yıl dahil Türkiye'deki satış trendinin hiç düşmediğini görüyoruz." diye konuştu.

Taylan, Türkiye genelinde sektör bazında ne bugün ne de gelecekte sıkıntı görmediğini aktararak, her katıldıkları fuar ve toplantıda geniş katılımcı bulunduğunu söyledi.

REIDIN Türkiye Ülke Müdürü Kerim Bertrand ise ülke parasının değer kaybetmesinin gayrimenkul alanında alım fırsatı oluşturduğunu belirterek, Türkiye'de yaşanan bölgesel olumsuzlukların, ülke cazibesini bir miktar olumsuz etkilese de yabancı yatırımcıların "bekle-gör" politikasıyla ilgi göstermeye devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA