Çevreci Öğrenciler Ödüllerini Başkan Şirin'den Aldı

Turgutlu Belediyesi ve TAP Derneği işbirliği ile atık pillerin geri dönüşünü sağlamak amaçlı düzenlenen Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar belli olurken, yarışmada başarı gösteren okulların öğrencileri ödüllerini Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in elinden aldı.

Çevreci Öğrenciler Ödüllerini Başkan Şirin'den Aldı
Turgutlu Belediyesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile birlikte okullar arası düzenlediği Atık Pil Toplama Yarışması’nda derece giren okullara ödüllerini verdi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen ödül törenin Temizlik İşleri Müdürü Evren Erbaş Ser ve okul müdürleriyle öğrenciler katıldı.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen ödül töreninde öğrencilerin çevreye yönelik sorularını içtenlikle yanıtlayan Başkan Şirin, özellikle ilçeye kazandırılan Atık Su Arıtma Tesisi ve ilçeyi vahşi çöp depolamadan kurtaran Katı Atık Transfer İstasyonu hakkında bilgi verdi.

Minik öğrencilerin kendisine takdim ettiği çiçeklerle karşılanan Başkan Şirin, yaptığı konuşmada çevre duyarlılıklarından dolayı tüm öğrencileri kutlayarak, “2016-2017 Eğitim Öğretim Dönemi içerisinde Belediyemiz ve TAP Derneği ile birlikte düzenlemiş olduğumuz okullar arası Atık Pil Toplama Yarışması’na katılımınızdan ve elbette başarı göstermenizden dolayı öncelikle teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki kullanım ömrünü tamamlamış veya uğramış olduğu fiziksel hasar sonucu kullanılamayacak duruma gelmiş olan pillere, atık pil diyoruz. Atık piller çöpe atıldığı zaman pilin dışındaki kap zamanla delinerek içindeki kimyasal maddeler ve ağır metaller toprağa, suya ve havaya karışmakta ve çevre kirliliği oluşturmaktadır. Bu nedenle, çevreye duyarlı bu güzel projemizde de doğanın koruyucusu çocuklarımıza atık pillerin kesinlikle evsel atıklarla karıştırılmaması ve çöpe atılmaması gerektiğini aşılayabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Minik öğrencilerin sorularını da içtenlikle yanıtlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kendilerine belediyenin çevre duyarlılığına yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Atık Su Arıtma Tesisi ile özellikle Gediz Havzası’nın temizliğine dev bir adım atıldığının altını çizen Başkan Şirin, evsel su kullanımında sağlıklı suya kavuştuklarını belirterek, Katı Atık Transfer İstasyonu ile de vahşi çöp depolama sisteminin Turgutlu’da sona erdiğini belirtti.



Öğrencilerin ödül mutluluğu

Başkan Şirin konuşmasının ardından dereceye giren okullardaki öğrencilere hediyelerini takdim etti. Başkan Şirin, “İl kapsamında yapılmış olan il genelinde 3’üncü olan İhsan Erturgut Ortaokulu’nu, ilçemizden katılım sağlayan okullardan ilk üçe giren İhsan Erturgut Ortaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, TEV Cemile Samiye Bayar İlkokulu ve katılım sağlayan diğer okullarımıza da bu duyarlı projede desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”dedi.

Yarışmaya katılarak derece yapan okullar, İlçe 9’uncusu Şadi Turgutlu Anaokulu, ilçe 8’incisi Urganlı Atatürk İlkokulu, İlçe 7’ncisi Urganlı 23 Nisan Ortaokulu, ilçe 6’ncısı Mehmet Altan Anaokulu, ilçe 5’incisi Niyazi Üzmez İlkokulu, ilçe 4’üncüsü Namık Kemal İlkokulu, ilçe 3’üncüsü TEV Cemile Samiye Bayar İlkokulu, ilçe 2’ncisi Cumhuriyet İlkokulu ve il 3’üncüsü ve İlçe 1’incisi ise İhsan Erturgut Ortaokulu öğrencileri ödüllerine Başkan Şirin’in elinden aldı.
Kaynak: İHA