Çamurun Seramiğe Yolculuğu

SAMSUN – Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinde, “Çamur tornasında şekillendirme” isimli seramik etkinliği düzenlendi.

Çamurun Seramiğe Yolculuğu
9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde yüksek lisans yapan ve seramik sanatçısı Aykut Hızlıok’un katılımıyla gerçekleştirilen çalışmalarda, çömlekçi tornasında şekillendirme teknikleri uygulamalı olarak öğrencilere aktarıldı.

Seramik sanatının öğrencilere sevdirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında konuşan Aykut Hızlıok, “Burada çamuru yoğurma işlemlerinden başlayarak, çamura şekil verme, genişletme ve yükseltme gibi çalışmalarımız oluyor. Buna çömlekçi tornasında şekillendirme tekniği diyoruz. Bu çamurdan bir çok kullanım eşyaları ortaya çıkarabiliyoruz. Dekoratif ürünlerden sanatsal ürünlere hatta bazı heykellere kadar bir çok ürün yapabiliyoruz. Bir ürünü 2-3 dakikada ortaya çıkarabiliyoruz ancak şekil aldıktan sonra bazı ufak tefek yapmamız gereken şeyler oluyor. Yaptığımız ürünün sağlıklı bir boyuta ulaşması için 4-5 günlük bir emek sarf ediyoruz. Bu ürünlerinin korumasının kontrollü olması gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA