Birecik'te Su Ürünlerinin Kaçak Avcılığına Geçit Yok

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, su ürünlerinin kaçak olarak avlanmasının önüne geçilmesi amacıyla kontrol ve denetimlere başlandı.

Birecik'te Su Ürünlerinin Kaçak Avcılığına Geçit Yok
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması amacıyla, su ürünleri kanunu kapsamında, deniz ve iç sulardaki su ürünleri avcılığına bazı yasak, sınırlama ve yükümlülükleri getirdi. Getirilen bu düzenlemelere uyum açısından da kontrol ve denetim faaliyetleri kapsamında, Birecik’te Birecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne bağlı su ürünleri mühendislerinden oluşan ekipler, yeni alınan kontrol tekneleri ile Karkamış Baraj Gölünde kaçak su ürünleri avcılığı kontrol ve denetimleri gerçekleştirdi. Birecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kandamar, yapılan denetimler sonucunda yasa dışı avcılıkta kullanılan 2 bin 500 metre ağa el konulduğunu belirterek, ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri, hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Av yasağına uymayanlara cezai işlem uygulanacağını da anımsatan İlçe Müdürü Kandamar, su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol ve denetim faaliyetlerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: İHA