Beyoğlu'nda 'Organ Bağışı Haftası' Etkinliği

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Memişoğlu: 'Yüzlerce insanımız organ beklerken hayatını kaybediyor, toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor'

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Taksim Meydanı'nda etkinlik düzenlendi.

Beyoğlu Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, organ bağışının önemine dikkati çekerek, "Umarım bu etkinlik farkındalığın artmasına yardımcı olur. Farkındalığın artması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Herkesi organ bağışına davet ediyorum." dedi

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ise organ naklinin aslında insanı yaşatmak olduğunu vurgulayarak, "Yaşam vermek çok farklı bir şey, topluma bunu anlatmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Türkiye'de ilk organ naklinin 1962'de yapıldığını hatırlatan Memişoğlu, o yıldan 2010'a kadar değişim olmadığını, sonrasında nakil sayısında artış yaşandığını söyledi.

Kampanyaların insanların nakil konusuna bakışını değiştirdiğini aktaran Memişoğlu, "Toplumsal olarak maalesef yeteri kadar özverili değiliz. Amacımız farkındalık yaratmak. Yüzlerce insanımız organ beklerken hayatını kaybediyor, toplum olarak daha duyarlı olmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.

Etkinlikte, vatandaşlar organ bağışında bulundu. Eşiyle standa gelen emekli uzman çavuş Mustafa Bulut (46), uzun zamandır buna niyet ettiğini belirterek, "Organlarımı bağışladığım için mutluyum." dedi.

Seda Bulut (37) da hayat kurtarmanın her şeye bedel olduğunu dile getirerek, "İnşallah birine bir faydamız olur, hatta birkaç kişiye. Herkesi organ bağışına davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

Etkinlik konserle devam etti.

Kaynak: AA