Bayraklı'da Unutulmaz Atatürk Gecesi

Bayraklı Belediyesinin 217 kişiden oluşan Türk sanat müziği, Türk halk müziği, çocuk ve gençlik ile çok sesli korusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümünde özel bir konser düzenledi.

Bayraklı'da Unutulmaz Atatürk Gecesi
Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi Anadolu Salonunda, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yıl dönümünde bir konser tertip edildi. ’Sesimiz onun sesi’ sloganıyla düzenlenen konsere, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Halk Müziği korosunu şef Dr. Zeynel Demir, Türk sanat müziği korosunu şef Dr. Halil Altınköprü, çok sesli koroyu şef Seher Erkan ve çocuk-gençlik korosunu Hançer Şahika Türkkan yönettiği konserde, özellikle Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler hep bir ağızdan söylendi. Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken Abdürrahim Karademir’in “Sarı zeybek aman şu dağlara yaslanır” isimli türküyle oynadığı zeybek konseri izlemeye gelenler tarafından ilgiyle izlendi. Gecenin dans koreografisini Abdurrahim Karademir gerçekleştirdi. Piyanoda ise Dr. Çağrıhan Erkan yer alırken, gecenin sunumu ise Fikret Alan yaptı. Konserin sonunda çok sesli koroda yer alan 15, gençlik korosunda 21, Türk sanat müziği korosunda 80 ve halk müziği korosunda 101 koristin performansı dinleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konserin sonunda konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, koroları performanslarından dolayı tebrik etti. Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgiyle ve şükranla andıklarını belirten Başkan Karabağ, “Sayenizde İzmir, Bayraklı Cumhuriyet’in, Atatürk’ün ve laikliğin Türkiye manşeti oldu. Demek ki biz Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler, yurtsever insanlar bir eylemde birlikte olduğumuzda Türkiye’yi ayağa kaldırabiliyoruz. Bugünlerde de herkes Atatürkçü oluyor. Ne güzel değil mi? Bir gün herkes istese de istemese de Atatürkçü olacak. Bizi Araplaştırmaya çalışanlar geriye dönüp baktıklarında Irak’tan bir ses duydular. İyad Cemaleddin isimli bir Şii siyasi Irak’taki tabloya baktı ve dedi ki, ‘Bizi ancak Irak’ta Atatürk gibi biri kurtarır’ Onun için dünyayı geriye götüremeyiz. Bilim, çağdaşlık neredeyse o yöne gitmek lazım. Parçalanmaya çalışılan Arap dünyası Atatürk’ü arıyor. İslam’ı siyasallaştıranlara bunu söylemek gerekiyor” dedi.

Gece 10. yıl ve İzmir Marşının hep bir ağızdan okunmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA