Ankara Valisi Topaca'dan '10 Kasım' Mesajı

Ankara Valisi Ercan Topaca, "Üstün askeri dehası ve ileri görüşlülüğü ile başarılı bir komutan ve lider olarak yalnız bizim milli belleğimizde değil, dünya tarihinde de edindiği saygın yeri ilelebet koruyacaktır" dedi.

Ankara Valisi Ercan Topaca, yayımladığı mesajda, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 79. yılında saygı ve şükranla andığını belirterek, "Milletimizle birlikte 1919’da başlattığı büyük mücadeleyi 1923’te Cumhuriyetimizi kurarak zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük başarıları ve milletimize çizdiği çağdaş uygarlık yolu ile sonsuza dek sevgi ve özlemle hatırlanacaktır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk; bilimi temel alan, insan sevgisiyle yoğrulmuş, bütünleştirici ve aydınlatıcı düşünce yapısıyla milletimiz ve insanlık için uygar yaşamın, bağımsızlığın, gelişmenin evrensel simgesidir. Bu özellikleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi, devleti ve milletiyle bölünmez bir bütün olarak yaşamasının da en güçlü dayanağıdır. Üstün askeri dehası ve ileri görüşlülüğü ile başarılı bir komutan ve lider olarak yalnız bizim milli belleğimizde değil, dünya tarihinde de edindiği saygın yeri ilelebet koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

Topaca, mesajında şunları kaydetti:

"Atatürk’ün “Türk çocuğu, atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.” sözünü hiç unutmadan onun düşüncelerini anlamak, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda ilerlemek; karşımıza çıkacak tüm güçlükleri birlik, beraberlik içinde yenerek ve yılmadan çalışarak örnek bir ülke olmayı sürdürmek millet olarak en önemli görevimizdir. Cennet vatanımızı bize emanet eden ecdadımıza karşı bu en büyük sorumluluğumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."
Kaynak: İHA