AK Partili Dağ, Alperen'in İlk Duruşmasına Katıldı

İzmir’de geçtiğimiz Ağustos ayında kreş servisinde unutularak havasızlıktan hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ilk duruşmasını takip eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Buradan kamu vicdanını rahatlatacak olan bir kararın çıkması, böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması noktasında önemli olacaktır” dedi.

AK Partili Dağ, Alperen'in İlk Duruşmasına Katıldı
İzmir’in Çiğli ilçesinde bir kreşte geçen Ağustos ayında yaşanan olayda, 3 yaşındaki Alperen Sakin servis içerisinde unutulmuş ve 9 saat araç içerisinde kalarak hayatını kaybetmişti. Olay tüm Türkiye’yi üzüntüye boğarken, servis şoförü Tamer İ. ile kreş sahibi ve aynı zamanda servis şoförünün eşi Yurdagül İ. tutuklanmıştı. Bugün görülen ilk duruşmada, 2’si tutuklu 6 sanık hakim karşısına çıktı. Devam eden duruşmaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.

Duruşmada sanık ve tanık ifadelerinin alınacağını belirten Hamza Dağ, “Tüm Türkiye’yi üzen bir hadise yaşanmıştı. Sonrasında okul servisleriyle ilgili çok önemli düzenlemeler gerçekleştirildi.

Bu konuda da bir daha benzer bir hadisenin yaşanmaması noktasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını yürütüyorlar. Denetleme faaliyetlerini yürütüyorlar. Buradan da kamu vicdanını rahatlatacak olan bir kararın çıkması, böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması noktasında önemli olacaktır. Bize de düşen bir hukukçu ve siyasetçi olarak burada kamu vicdanını rahatlatacak bir kararın çıkması için yargıya da müdahale etmeden davanın takibini sağlamaktır” diye konuştu.

Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İddianame okunup sanıkların ifadesi alınacak ve aynı zamanda da şahit beyanları alınacak. Biz AK Parti olarak bu davanın takipçisiyiz. Serviste vefat eden Alperen evladımızın ailesinin davada gerekli desteği hissetmesi açısından duruşmaya katılım sağladık. Duruşma devam ediyor. Bugün sanık ve tanık ifadeleri alınacak. Eğer dosyada eksiklikler varsa onunla ilgili karar verilecek. Bundan sonra devam edecek duruşmaları takip edeceğiz.”
Kaynak: İHA