Acara Heyetinden Yılmaz'a Ziyaret

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti heyeti, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti.

Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelishvili, Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze ile beraberindekiler, Yılmaz'a makamında ziyarette bulundu.

Yılmaz, karşılıklı ziyaretlerle kültürlerarası gelişimin artacağını belirterek, "Gürcistan ile gerek kültürel, gerek ticari, gerekse turistik etkileşimi artırmalıyız. 3 yıldır Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevini yapıyorum. O kimliğimle yanımda bir heyet ile Gürcistan’a gelmek ve o tarihi dokuyu görmek isterim." dedi.

İki ülke arasında ticari faaliyetlerin gelişmesinde ortaklığın büyük etkisi bulunduğuna işaret eden Yılmaz, "Yani karşılıklı ticaret ortaklıktan geçer. Batum ile kardeş şehir ilişkisi kurmamızda fayda var. Kardeş şehir olduğumuzda iki ülke arasındaki ilişkiler başka bir boyuta taşınıyor, kuvvetleniyor. Bunu sağlamalıyız." diye konuştu.

Megrelishvili de her geldiğinde Samsun'u daha gelişmiş bulduğunu anlatarak, "Golf sahası Samsun’a değer katmış. Dün limanı gezdik. Limanın ne kadar büyük olduğunu gördük. Adeta Samsun'a hayran kaldık." ifadelerini kullandı.

Yılmaz ve Megrelishvili, ziyaretin ardından birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA