3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri'nde 'Kadın Ölüleri' Oyunu Sahnelendi

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Kadın Ölüleri” adlı oyun beğeni ile izlendi.

3. Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri'nde 'Kadın Ölüleri' Oyunu Sahnelendi
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın eşi Emine Bakıcı, AK Parti Kadın Kolları ve kadın tiyatro severler katıldı.

25 Kasım Dünya Kadına Şiddetle Mücadele Günü öncesinde kadın sorunlarını anlatan oyun yoğun ilgi gördü. Oyunda 5 ölü kadının hikâyesi üzerinden kadınların toplumsal hayatta karşılaştığı sorunlar anlatıldı. Eylem Öden, Ayşe Taştemel, Nurhan Uslu, Gamze Avcı ve Derya Şaban’ın oynadığı “Kadın Ölüleri” oyunu izleyenlerden tam not aldı.

Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Esat Zencir, tiyatro ekibine ve oyunun yönetmeni Nazif Uslu’ya Tiyatro Günleri’ne katılımları için teşekkür ederek kendilerini Bozüyük’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Oyunun yönetmeni Uslu’ya günün anısına Teşekkür Plaketi takdim eden Zencir, kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucu öldürülmeleri ve intihara sürüklenişini anlatan oyunun günümüz gerçeklerini dile getirdiğini ve bunun tiyatro sahnesinde izleyenlere birebir aktarıldığını ifade ederek oyuncuları başarılı performansları nedeni ile tebrik etti.

Yönetmen Nazif Uslu ise “Yaşadıklarımızla, yaşanılanlar ile yüzleşmek kolay değildir. Ama bir şekilde de yüzleşmemiz gerekiyordu. Biz önce kendimizle yüzleşmek için bu hikâyeyi sahneye taşıdık. Sonra seyircimizle birlikte yüzleşebildik Bozüyük’e ilk defa geliyorum. Bizleri buraya davet eden Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bu festivalin düzenlenmesi çok önemli. Sanat insanı iyileştirir. Sanat yaralarımızı, bozulan dokularımızı iyileştirir. Sanat insanı onarır. Bu anlamda burada yapılan tiyatro günleri çok değerli, çok kıymetli. Kendilerine çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA