15 Temmuz Milli İrade Parkı Vatandaşları Bilinçlendiriyor

Başiskele Yeşilyurt Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı’nda açılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

15 Temmuz Milli İrade Parkı Vatandaşları Bilinçlendiriyor
Başiskele Belediyesi tarafından yaptırılan 15 Temmuz Milli İrade Parkı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile açılmıştı. 15 Temmuz gecesi yaşananların minyatürlerinin bulunduğu parkta ülkeleri için canlarını veren şehitler anısına 249 adet servi ağacı bulunuyor. Yine 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminin minyatürlerle canlandırıldığı parkta ayrıca 197 Postmodern Darbe, 1980 Darbesi, 1971 Muhtırası ve 1960 Darbesinde ilişkin video gösterimlerinin yapıldığı ve gazete kupürlerinden hazırlanan Darbeler Tarihi Müzesi bulunuyor. 15 Temmuz Şehitler köprüsü minyatürünün bulunduğu park alanında asker üniformalarına gizlenmiş hainler ve onlara karşı koyan kahraman Türk Vatandaşlarının ve Şerife bacının kamyonuyla verdiği mücadele anlatılıyor.

Bu mücadeleye televizyon ekranları ve İnternet üzerinden şahit olan vatandaşların ziyarette bulunduğu 15 Temmuz Milli İrade Parkı’nı minik öğrenciler de ziyaret ediyor. Bilinçli nesillerin yetişmesi için Başiskele Belediyesi bu parkla 15 Temmuz’u gelecek nesillere aktarıyor.
Kaynak: İHA