Yüksekova'da Servis Araçları Ve Okul Kantinleri Denetlendi

HAKKARİ – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde öğrencilerin güvenli ortamda eğitimlerini sağlamalarına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Yüksekova'da Servis Araçları Ve Okul Kantinleri Denetlendi
Yüksekova ilçesinde öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri için, okul kantinlerinde kapsamlı denetleme yapıldı. Yüksekova Kaymakamlığı tarafından öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda beslenebilmeleri ve alışverişlerini gerçekleştirebilmeleri için Emniyet Müdürlüğüne bağlı 2 görevli, Jandarma Komutanlığı, Yüksekova Belediyesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarından birer görevliden oluşturulan komisyon, Yüksekova ilçesindeki 36 okulda faaliyet gösteren kantinleri denetledi.

Kontrollerde ambalajlı gıda maddelerinin son kullanma tarihleri, dondurulmuş gıdaların tazeliği, okul kantinlerinde sıkça kullanılan ve açıkta bulunan gıda maddelerinin sağlıklı koşullara uygunluğu, iş yeri açma ruhsatı ve sağlık karneleri kontrol edildi. Oluşturulan komisyon görevlileri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Ayrıca, Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince İlçe Emniyet Müdürlüğünün zorunluluk alanı içerisinde bulunan okullarda taşımalı eğitim yapan 300 servis aracı ve şoförü denetledi. Yapılan denetimlerde 8 servis aracı ve şoförleri hakkında gerekli işlemler yapıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA