Vali Köşger, Koçarlı'yı Ziyaret Etti

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Koçarlı ilçesini ziyaret ederek bir dizi incelemelerde bulundu.

Vali Köşger, Koçarlı'yı Ziyaret Etti
Koçarlı’da Vali Köşger’i, Kaymakam Fırat Çelik, Belediye Başkanı Vekili Murat Erçetin, sivil toplum örgütü yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve muhtarlar karşıladı.

Koçarlı’da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Köşger, Kaymakam Fırat Çelik’ten ilçe hakkında brifing aldı.

Vali Köşger, ilçe ziyaretlerine bitinceye kadar devam edeceğini belirterek, “Kronik çözümsüz hale gelmiş, toplumun tüm kesimlerini rahatsız edecek şekilde sorunu olan ilçemiz yok. Daha iyi olması için hep beraber gayret ediyoruz. Ziyaretlerimiz ile ilçelerimizi tanıyoruz. İlçelerimizin öne çıkan yönlerini tespit etmeye çalışıyoruz. Bunları daha iyi hale getirmek, ilin ve ülke geneliyle entegre etmek için ve yaşanabilecek sıkıntılar öncesi ne tür tedbirler almamız lazım ona bakıyoruz. Aydın bir tarım şehri, her ilçemizin kendine has öne çıkan özellikleri var. Koçarlı’da da Aydın için geleneksel olan incir, zeytin ve pamuk’a ilaveten çam fıstığı üretimi mevcut. Aydın’da yerin 2 bin metre altından yerin 2 bin metre üstüne kadar her santimetrekaresinde farklı bir ürün yetişiyor. Her bir üründe ekonomik değeri yüksek olan bir ürün. Yer altında madenlerimiz var ayrıca jeotermal çok önemli bir kaynak.. Jeotermal kaynak petrol gibi bir şey. Stratejik ürünü ise enerji. Burada enerji potansiyeli var. Birbirinden farklı bir çok tarım ürünleri var. İklim çok uygun. Türkiye’de böyle bir yer yok, dünya’da da çok nadir bir yer Aydın. Kaynakların bu kadar bol olduğu, iklim şartlarının bu kadar güzel olduğu, toprağın bu kadar verimli olduğu, her şeyin bir araya geldiği, dünyada başka hiçbir coğrafya yoktur" dedi.

Vali Köşger, Kaymakamlık ziyaretinin ardından İlçe Emniyet Amirliğini ziyaret etti. Daha sonra ilçe merkezinde bulunan tarihi Cihanoğlu Camii ve Koçarlı ilçesinin simgesi olan Cihanoğlu Kulesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Koçarlı Kent Ormanı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Koçarlı Belediyesi ve ilçede bulunan bazı işletmelerde de incelemelerde bulunan Vali Köşger Koçarlı ziyaretini tamamladı.
Kaynak: İHA